Klaus Iohannis a mărturisit cum se va dezvolta România

1

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștrii din Cabinet pentru a discuta strategia de dezvoltare a țării. Șeful statului a anunțat cum vor fi atrași în infrastructură și nu numai banii de la Uniunea Europeană.

Guvernul lucrează în prezent la indentificarea proiectelor care vor fi incluse în Planul Național de Reziliență și lucrează cu Comisia Europeană ca proiectele să fie eligibile, să poată fi finanțate din aceste fonduri. Pregătirile sunt foarte avansate.

Eforturile Guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de autostrăzi și căi ferate. În acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane pregătite pentru a fi incluse în proiecte.

O altă preocupare pe care am inisistat foarte mult astăzi e partea de agricultură și protecția mediului. Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăți generate de secetă. Lucrăm pe două direcții importante. Prima, Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că au fost tot felul de fake news în spațiul public pe această chestiune.

A doua linie este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații și lucrăm intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații și combaterea secetei. Proiecte care vin să îmbunătățească întreg cadrul, a declarat  Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a obținut pentru România aproximativ 90 de miliarde de euro, în următorul exercițiu financiar. Pentru ca acești bani să ajungă în economia românească trebuie depuse proiecte sustenabile.

Toți acești bani pot ajuta la dezvoltarea societății românești pe toate palierele ei și poate diminua decalajele dintre anumite regiuni.

Trebuie specificat că zona de sud a României și Moldova sunt foarte sărace și au rămas în urmă cu dezvoltarea.

Comentarii Facebook
1 comentariu
  1. Mihai says

    Legalizati marijuana in România!!!
    Proiect Susținut de sticla de fier a României
    Măcar sa vina turiști in țara

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri