Masca a devenit obligatorie în tot mai multe județe din România

1

Masca este obligatorie. După ce numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a crescut considerabil în ultima perioadă, autoritățile centrale și locale au hotărât ca masca să devină obligatorie și în aer liber în spațiile aglomerate.

Așadar, în momentul de față, în București și 28 de județe din țară masca este obligatorie și în aer liber. Măsura a fost luată pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Ultimele județe care au adoptat această măsură sunt: Tulcea, Mureș și Bistrița Năsăud, iar de marți devine obligatorie și în Harghita.

Dacă în cele mai multe județe masca trebuie purtată doar în zonele aglomerate, în Iași, e obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, între 1 și 14 august.

Așadar, masca este obligatorie în spațiile deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj, slujbe religioase, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în gări și autogări.

Până acum, masca a devenit obligatorie şi în aer liber în următoarele judeţe: Arad, Argeş, Bistrița-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și în Capitală.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în zilele următoare s-ar putea să aibă loc o stabilizare a cazurilor noi de coronavirus.

Sperăm ca în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent, dar depinde doar de noi toţi să putem ajunge la acest nivel.

Putem gestiona acest număr de cazuri, dar, repet, ceea ce am spus de fiecare dată, nu se tranşează această problemă în spital. Aici corpul medical spitalizează, tratează, evaluează, externează, avem din păcate şi decese. Se tranşează în faza de prespital, acolo unde se produce transmitere şi apar cazurile infectate. Recurg la acelaşi îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spaţiile închise, în mijloace de transport în comun, la locul de muncă, în spaţiile deschise aglomerate. La nivel local fiecare Comitet de Situaţii de Urgenţă ia decizia unde sunt acele spaţii deschise, între ce ore se poartă mască, a declarat Nelu Tătaru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, potrivit Agerpres.

Autoritățile române recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook
1 comentariu
  1. This is very attention-grabbing, You are an excessively professional blogger.
    I have joined your feed and sit up for in quest of extra of your excellent post.
    Additionally, I have shared your web site in my social networks

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri