Klaus Iohannis a trasat noua linie politică a României

1

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre cum a evoluat alegerile locale. Șeful statului a lăudat scorurile obținute de PNL și USR-PLUS, arătând că o dreaptă unită poate face orice.

Vreau să subliniez de la bun început că ceea ce am văzut pe tot parcusul zilei de duminică la majoritatea secțiilor de vot a fost o mobilizare exemplară. Felicit toți președinții de secții de votare, toți oamenii din secții. Procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore și este încă un exemplu al faptului că în momentul în care legea este respectată lucrurile decurg fără incidente majore.

Am avut o prezență bună la vot, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o criză sanitară. Societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune.

În urma scrutinului pentru locale, victoria aparține democrației din România. Este o victorie majoră pentru dreapta românească. PNL și USR au arătat că există o schimbare în România, un val de dreapta, în timp ce PSD trece în opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Pentru PNL este un scor istoric, cel mai mare obținut în ultimii 30 de ani.

Oamenii își doresc comunități cu lideri competenți care își țin promisiunile. Transparența, integritate, profesionalism sunt pilonii de bază ai interesului public. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților. Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat sunt obligați să livreze ce se așteaptă de la ei.

Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României. Dragi români, mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat. Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de așteptate și de necesare. Printre acestea se numără și modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esențial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orașele și comunele timp de 4 ani,  a spus Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook
1 comentariu
  1. nae says

    Are mare dreptate. Momentul crucial vor fi alegerile parlamentare când trebuie sa fie anihilată ciuma roșie și România sa înceapă reconstrucția, ceeace trebuia sa se întâmple din 1990 dar nu s-a întâmplat pentru ca romanii au gresit și l-au ales pe Iliescu.

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri