Klaus Iohannis este nemulțumit de legea achizițiilor publice

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă și a anunțat că este nemulțumit de legea achizițiilor publice. Șeful statului a mărturisit că nu este normal ca, în fiecare an, să fie o problemă cu manualele la elevi, iar noul Parlament a trebuit să rezolv această problemă odată pentru totdeauna.

Cred că întregul sistem de achiziții trebuie reevaluat și trebuie găsite metodele prin care aceste achiziții să fie corecte. Rezultatul, din partea mea, să fie contestabil, dar totul să se petreacă într-un termen rezonabil de scurt și atunci cu siguranță și astfel de probleme vor putea să fie eliminate. Este o problemă care mi s-a adus la cunoștință și evident că sunt nemulțumit, însă nemulțumirea mea nu se îndreaptă doar punctual asupra cuiva care nu a reușit să contracteze manualul, ci întregul sistem pare că nu funcționează. Uitați-vă la tot felul de achiziții care nu au putut fi făcute fiindcă metodele birocratice sunt atât de complicate, încât până și Guvernul, iată, se găsește în imposibilitatea de a achiziționa tablete. Totuși, nu-i vorba de o rachetă cu care se zboară pe Marte! Este vorba de niște tablete cu care să învețe copiii care nu pot merge fizic la școală, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a vorbit și despre traseismul politic din ultima perioadă. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că acest lucru nu se va mai întâmpla.

Sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia, o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat. Puteți să presupuneți, dar s-a cam terminat. Sunt împotriva acestui traseism politic, ba mai mult am avut diferite întâlniri și cu foști colegi/ colege din PNL și le-am spus și lor acest lucru. Cazuri punctuale au apărut și trebuie să spun încă o dată: eu sunt împotriva traseismului politic și sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică, a adăugat Klaus Iohannis.

Iohannis s-a declarat mulțumit de Guvernul Ludovic Orban, care a reușit să gestioneze problemele din ultima perioadă.

Guvernul nu a fost pus în funcțiune ca să învingă vreun sistem moștenit, acest Guvern, dacă ne amintim, a fost pus în funcțiune să gestioneze treburile publice până la alegerile parlamentare, să aprobe bugetul și să rezolve problemele curente. Le-a rezolvat pe acestea, s-a ocupat de pandemie, s-a ocupat de rezolvarea problemelor ocazionate de începutul anului școlar și de multe alte lucruri. Sunt convins că după alegerile parlamentare va exista un cadru parlamentar și guvernamental cu care atunci chiar putem să ne apucăm să rezolvăm și aceste rămâneri în urmă sistemice, create de PSD, a completat liderul de la Cotroceni.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri