Klaus Iohannis – declarații bombă de la Cotroceni

0

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a anunțat cum vor decurge alegerile parlamentare pe timp de pandemie de coronavirus. Șeful statului a mărturisit că trebuie modificată Constituția României pentru a clarifica unele lucruri.

Un mandat imperativ nu cred că vrea să mpună cineva în România.

Dacă mă întrebați așa și dacă ajungem să decid ce vom pune într-o nouă Constituție, vom scrie și despre interzicerea traseismului. Dacă facem o comparație între parlamentul care a început mandatul și cel de acum, nu mai este nici o asemănare.

Acest traseism falsifică votul popular. Apar alte partide, dispar majorități, apar majorități. Trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mărturisit că o nouă carantină totală este imposibilă în acest moment și se arată îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

În acest moment nu discutăm despre lockdown, ci căutăm soluții. În definitiv este nevoie oricât de îngrijorați am fi, și eu sunt foarte îngrijorat, de a găsi un fel de a continua. Fără alegeri, nu există democrație. Trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri de la ATI.

A închide țara nu este o soluție. o închidem pentru 2 săptămâni și apoi ce facem: Trebuie să găsim un just echilibru.

Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă oamenii de știință vor găsi un vaccin foarte repede, a spus Klaus Iohannis.

Autoritățile române fac apel la populație să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

România va avea alegeri parlamentare pe 6 decembrie dacă pandemia de coronavirus nu se va agrava foarte rău. Șeful statului a afirmat că în martie situația pandemică poate fi chiar mai rea decât în decembrie. De aceea este nevoie ca scrutinul să aibă loc la data stabilită.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri