Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu pentru euronews.com, în care a povestit ce măsuri va lua pentru a stăpâni corupția la nivelul statelor din Uniunea Europeană.

Dacă vorbim despre corupție, există în aproape toate statele, nu doar în statele din Uniunea Europeană. Vom cerceta anumite infracţiuni comise în legătură cu aceste state membre, cu cetăţenii săi sau pe teritoriul acestor state membre. În plus, vom coopera cu autorităţile acestor state şi vom aplica instrumentele de cooperare judiciară disponibile în prezent, a spus Laura Codruța Kovesi pentru sursa citata mai sus.

În ceea ce privește România, aceasta este de părere că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a avut de suferit după plecarea ei, mai ales după modificările legislative în domeniu aduse în ultima perioadă.

Mereu am crezut că aceste atacuri au fost îndreptate nu numai împotriva mea. Și împotriva tuturor procurorilor și a eficienței acestora. Toate sunt un criteriu de evaluare a calității și eficienței muncii pe care o facem. Deci, mă aștept să văd atacuri împotriva instituțiile și procurorii noștri. Dar cred că experiența mea anterioară a fost o pregătire bună pentru ceea ce va urma. Sunt sigur că vom forma o echipă foarte bună împreună cu toți procurorii europeni, nu voi fi singur în această luptă. va avea o întreagă echipă care lucrează în EPPO și sper că activitatea noastră va avea un impact pozitiv. De asemenea, sunt sigur că vor urma astfel de atacuri, dar sunt pregătit și sunt convins că și colegii mei vor fi gata, a adăugat Kovesi.

Ce ne aduce EPPO când vorbim despre investigarea acestor cazuri? Ei bine, va reduce drastic limitările pe care procurorii le au la nivel național, iar schimbul de informații va fi mai rapid și mai eficient. În plus, vor îmbunătăți procedura de recuperare a daunelor cauzate de încălcare. Dovezile produse de procurori într-un stat membru ar putea fi utilizate în alt stat membru. Deci, toate aceste avantaje vor permite EPPO să devină o instituție care va schimba fundamental modul în care aceste infracțiuni financiare și infracțiunile organizate au fost investigate până acum, potrivit playtech.ro.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.