Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu partidele politice pentru o consultare astfel încât să vadă dacă există o majoritate parlamentară într-o anumită direcție și să desemneze un premier, în jurul căruia să se formeze noul guvern. Dintre partidele importante, doar USR l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

Șeful statului s-a arătat îngrijorat de noua situație politică și criza care pare că nu se mai termina.

Klaus Iohannis Palatul Cotroceni

În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este foarte important să se gestioneze situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri să nu crească celelalte prețuri.

Este important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

Am reiterat importanța pregătirilor pentru situația de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile importante pentru români, nu certurile politice.

Formațiunile au venit cu diferite abordări, propuneri.

Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș, a declarat Klaus Iohannis.

Rămâne de văzut dacă Dacian Cioloș va reuși să negocieze o susținere parlamentară și cu cine. PSD sau PNL asta este întrebarea?

Ce a spus Dacian Cioloș?

Dacian Cioloș a postat un mesaj pe Facebook după ce a fost propus ca premier al României de președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

În zilele următoare vor fi negocieri politice pentru formarea noului guvern.

Foto: digi24.ro și presidency.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.