Dacian Cioloș are o misiune dificilă, aproape imposibilă, de a forma un guvern în jurul USR. PSD a anunțat că nu îl va susține pe Cioloș ca prim-ministru, iar PNL nici atât după ce foștii parteneri au votat moțiunea de cenzură a PSD-ului, împreună cu AUR. Cu toate acestea, premierul propus vrea să discute cu PNL.

Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară – n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață – n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri – n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat.

Știu că de mult ori în politica din România astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste, capcane, sau uneori sunt jucate populist. Noi ne-am asumat însă acest rol pentru că eu cred că e și un moment al adevărului. Suntem într-o perioadă de criză și în astfel de momente politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea, a declarat Dacian Cioloș.

USR a decis ca echipa de negociere să fie formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

Dacian Cioloș a declarat că România este într-o criză și are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline pentru a rezolva pandemia de coronavirus și celelalte probleme din societate.

Pentru a gestiona creșterea prețurilor la energie suntem gata să discutăm soluții precum reducerea TVA la energie de la 19% la 5%.

De asemenea, propunem subvenționarea CET-urilor și credite fiscale pentru IMM-uri, ori exceptarea de la plata certificatelor verzi.

În justiție trebuie desființată SIIJ, condiție esențială pentru ridicarea MCV.

În PNRR avem obiective de reformă: eliminarea pensiilor speciale, reforma pensiilor. Acest lucru trebuie făcut până în 2022.

Obiectivul nostru e numirea rapidă a unui guvern care să lucreze pentru români. Pentru asta vom apela la partenerii noștri de guvernare, PNL și UDMR, cu care avem încă un acord de coaliție, a declarat Dacian Cioloș.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în zilele următoare și dacă va fi nevoie de încă o rundă de negocieri la Palatul Cotroceni.

Foto: digi24.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.