Președintele României, Klaus Iohannis, a lăudat modul cum s-a desfășurat campania de vaccinare, în ultima perioadă. Totodată, șeful statului este de părere că primarii din mediul rural trebuie să se implice în campania de vaccinare împotriva coronavirusului, iar autoritățile să meargă din poartă în poartă pentru a informa populația.

De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice. Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural.
Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative.

Obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor și deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu, scopul este, bineînțeles, acela de atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului, a afirmat Klaus Iohannis.

Până în prezent, în România s-au vaccinat 4.000.000 de cetățeni. Lucrurile evoluează în direcția bună, iar numărul scăzut de persoane infectate cu coronavirus a dus ca autoritățile să relaxeze măsurile de restricție. De exemplu, masca nu mai este obligatorie în aer liber decât în zonele aglomerate.

Foto: presidency.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.