Ludovic Orban a anunțat când va începe noul an școlar

0

Premierul Ludovic Orban a anunțat că noul an școlar va începe așa cum a fost stabilit pe 14 septembrie. Șeful Guvernului a declarat că toți copiii vor fi protejaț împotriva coronavirusului și se vor afla în siguranță dacă respectă regulile.

Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. După părerea mea, la școală copiii sunt mai în siguranță. În vacanță au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea pe care o vor avea la școală. Vom căuta soluții și vom interveni acolo unde apar probleme. În modul în care se deschide școala am ținut cont de nivelul de răspândire a virusului. Mai consultăm specialiștii și în mod clar școala va începe, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul României a mărturisit că nu a fost discutată niciodată ideea amânării începerii anului școlar. Totodată, cursurile vor avea loc pe baza unui scenariu stabilit de experții în sănătate.

Au fost păreri exprimate de unii medici epidemiologi privitoare la posibilittea amânării școlii, pe ce bază, că se întorc din concendii și ar putea exista posibilitatea să fie infectați deja din concedii. Nu am discutat niciodată oficial. Au fost doar opinii, dar nu e un punct de vedere oficial. Pe 14 septembrie va începe școala. Asta am anunțat tot timpul.

În privința deschiderii școlilor lucrurile sunt clare. Până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, cu copii în clasă. Între 1 și 3 la mie, învățământul mixt, o parte în clasă, o parte online, alternativ astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă. Ce este peste 3 la mie se începe online.

DSP au transmis datele pentru fiecare localitate. În momentul de față administrațiile au aceste date și știu cum începe școala, a precizat Ludovic Orban.

Autoritățile române îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască. În ultima perioadă, în țara noastră s-a observat o creștere a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri