Cazul de la Caracal este departe de a se încheia. După atâta timp, încă nu există o sentință a judecătorilor cu privire la viitorul lui Gheorghe Dincă. Acesta este acuzat de procurorii de răpirea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

Psihologul Dorin Dumitra, care s-a ocupat de Gheorghe Dincă, a mărturisit că a rămas șocat de filmul expus de inculpat.

A fost o testare și o inter-testare între mine și el. Foarte greu, pentru că aveam de-a face cu un individ rudimentar, care refuza orice însemna proba realității.

La fața locului era o nebunie. Afară, în stradă, oamenii urlau, iar în interior echipajele erau trimise de la Direcția de Investigații Criminale, urmând ca a doua zi să am prima interacțiune cu el. Pe care, așa cum am mai spus-o și cu un alt prilej, am refuzat-o tocmai pentru că în momentul de abordare este important dacă ai greșit startul și dacă pornești prost, eronat.

Am refuzat să îl văd, tocmai pentru a îmi face o idee despre ceea ce se întâmplă acolo, pentru că cea mai proastă strategie pe care o poţi avea este aceea de a potrivi suspectul la locul faptei, este o greşeală de tactică poliţienească şi de tactică psihologică.

Un tip care s-a autoizolat progresiv, un dezorganizat, un rudimentar, cu o stimă de sine foarte scăzută, cu o strângere a cercului de relaţii, de prieteni, cunoscuţi, cu o limitare gravă a tot ceea ce ar fi însemnat intruziune în mediul său familial, gospodăresc cred că e mai corect spus aşa, unul cu probleme psihice, dar încă nu formulasem, adică cu probleme… nu formulasem natura, nu mă grăbesc, întâi stau şi analizez ce se întâmplă acolo.

Am încercat să văd cum mă simt acolo în acea ambianţă, măsura în care această izolare a fost dorită sau nu, rodul activităţii sale conştiente sau inconştiente, asupra acestor aspecte m-am concentrat.

Traseul urmat, conținutul discuțiilor din mașină, reactivitatea victimelor, destinația reală a canalului și tratamentul aplicat victimelor. Piatra de încercare a fost atunci când m-am luptat să-l ajut să aibă curajul să recunoască tot.

Exista o sursă de lumină, dar ştiţi că ele au fost ţinute pe întuneric absolut pentru că era una din componentele sale fantasmatice, era o chestiune, cum să explic, nu numai de fantezie, ci de stimularea creşterii plăcerii, era o condiţie, dar nu era o condiţie sine-qua-non, era o condiţie care conducea la creşterea excitaţiei sexuale şi la plonjarea într-un film pe care el deja îl gândea.

Uşa aceasta se deschidea în interior, iar în dreapta uşii la o înălţime de 70 de centimetri, un cui bătut cu un mănunchi de chei, iar cheile acelea deschideau uşa, pentru mine, eu m-am întrebat, mi-am zis: bun, fetele astea care bun, iertare nu sunt cinic… fetele astea nu puteau utiliza cheile?

Nu, pentru că ulterior şi târziu, târziu va spune modul în care le-a ţinut ca pe animale şi le-a tratat ca pe nişte animale, nu avea nici măcar cum să ajungă acolo, au fost practic priponite. Erau legate de pat, dar şi cu posibilitatea foarte limitată de a merge pe latura lungă a patului şi de a face dreapta spre uşă, a spus Dorin Dumitran, potrivit impact.ro.

Informațiile aflate de Dorin Dumitran au fost identice cu cele obținute de FBI.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.