Incredibil dar adevărat. 12 asistenți și doctori au fost vaccinați împotriva noului coronavirus și în loc de lichidul de la Pfizer au fost injectați cu ser fiziologic. Totul s-a întâmplat în Trentino, Italia. Au fost vaccinate 47 de persoane, însă nu toți au primit serul Pfizer.

Conform autorităţii sanitare din zonă, eroarea a apărut în momentul administrării: în mod normal, vaccinul este diluat cu soluţie fiziologică.

Când se foloseşte în mod normal un flacon, acesta este pus deoparte. În acest caz specific nu a fost pus deoparte, cea mai plauzibilă ipoteză fiind aceea că a fost reumplut cu soluţie fiziologică şi apoi de acolo au fost extrase cele şase doze care au fost administrate. Aşadar, probabil că în interior erau şi urme de vaccin.

La sfârşitul sesiunii de vaccinare, datorită listelor de verificare, operatorul a constatat eroarea. El a anunţat imediat conducerea şi au fost convocate toate persoanele implicate în acea sesiune de vaccinare, 47 de persoane în total. Acestea au fost informate că e posibil să fi primit soluţie fiziologică în loc de vaccin şi au fost invitate să repete doza la 20 de zile. De asemenea, facem analize pentru a evidenţia anticorpii, în aşa fel încât să înţelegem cine şi ce a primit, a declarat Antonio Ferro, directorul Departamentului de Prevenţie din cadrul Autorităţii pentru Sănătate Trento, potrivit capital.ro.

Foto: digi24.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.