Marea relaxare, amânată. Vor fi reintroduse măsuri de restricție?

0

Noi măsuri de restricție? Situația epidemiologică din România se agravează, iar tot mai multe persoane nu mai respectă regulile impuse de autorități. În felul acesta, au apărut tot mai multe cazuri de infectării cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Potrivit șefului de la Sănătate, din cauza creșterii numărului de persoane cu Covid-19 „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”.

Într-un interviu pentru Digi24, Nelu Tătaru a recunoscut că situația de pe Valea Prahovei este îngrijorătoare, iar în perioada imediată vor fi luate măsuri.

Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul.

Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri, a declarat Nelu Tătaru pentru sursa citată mai sus.

Ministrul consideră că trebuie luate din nou măsuri mai stricte, având în vedere că în ultima perioadă toată lumea s-a relaxat, considerând că virusul nu mai este periculos.

Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor, a adăugat Tătaru.

În mod normal, de la 1 iulie trebuiau să intre în vigoare alte reguli de relaxare, însă numărul mare de infectați din ultima vreme a dus la amânarea acestora.

S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și există un risc crescut de transmitere. Și pe pajă s-a intrat într-o devălmășie și nu s-au mai respectate regulile. Și pe terase, poate trebuie regândite regulile. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut imagini. Practic nu s-a mai respectat nicio regulă, a spus premierul Ludovic Orban.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri