Într-un moment tensionat pentru Universitatea Craiova, Marius Șumudică a adus o veste surprinzătoare pentru fanii fotbalului românesc. Într-un interviu acordat emisiunii „Suflet de rapidist”, celebrul antrenor a dezvăluit că Mihai Rotaru, finanțatorul echipei din Bănie, l-a contactat personal și i-a făcut o promisiune incitantă – că va prelua conducerea tehnică a clubului.

Șumudică, cunoscut pentru experiența sa vastă în SuperLigă și în străinătate, a confirmat că discuția cu Rotaru a avut loc și că acesta i-a garantat poziția de antrenor principal la Universitatea Craiova.

„Domnul Rotaru m-a sunat acum vreo trei săptămâni și mi-a spus că următorul antrenor al Universității Craiova peste o săptămână, o lună va fi Marius Șumudică. Cu Mihai am o relație specială, este prietenul meu, am crescut împreună.

Nu am lucrat până acum să nu ne certăm. Depinde cu antrenorul cu care lucrează, nu am mai scris de la Bacalaureat. Secunzii mei fac raport scris, cu mine poate sta de vorbă zi de zi. Pot sta de vorbă cu orice patron.

Avem un interes comun să creștem un jucător, fac tot ceea ce depinde de mine să crească în valoare și să îl vindem. Dar cu 24 de ore înainte s-a închis telefonul, nici nevasta mea că a murit pisica, cățelul. Nu accept să văd jucătorii prin cabină cu telefoane, îți dă cineva o veste nasoală.

Cu cât de duci spre examen, apar emoții și fel de fel de trăiri. Prefer să îmi închid telefonul, mă focusez pe relația cu jucătorii. Este adevărat că mă consult cu toată lumea, dar decizia o iau eu. Dacă rezultatul este negativ nu apar și spun că ai spus tu”, a dezvăluit Marius Șumudică.

Mihai Rotaru a lămurit situația cu Marius Șumudică

Cu toate acestea, declarațiile lui Mihai Rotaru au venit să aducă clarificări asupra situației. Într-un interviu exclusiv pentru fanatik.ro, patronul Universității Craiova a admis că a discutat cu Șumudică despre viitorul echipei, însă a subliniat că antrenorul a interpretat greșit mesajul său. Rotaru a explicat că atunci când a vorbit despre un viitor posibil, a făcut referire la un interval mai lung de timp, nu la perioade de câteva luni sau săptămâni. Astfel, se pare că există o discrepanță între percepția lui Șumudică și intențiile reale ale finanțatorului.

În ciuda acestor discuții, situația actuală a echipei Universitatea Craiova rămâne neschimbată. Ivaylo Petev este în continuare antrenorul echipei și are un contract valabil până în 2026. Rotaru a confirmat că nu are în vedere schimbarea bulgarului de pe bancă, subliniind că a avut o discuție privată cu acesta și că nu se pune problema unei demisii.

„Are încă doi ani din vară. Absolut nicio secundă nu m-am gândit să îl dau afară. Poate să vă spună Sorin Cârțu și Pavel Badea. M-am întâlnit cu ei după ce am avut discuția cu Ivailo, sigur am întrebat foarte clar dacă crede în proiectul nostru și a zis da, chiar dacă acum câteva etape avea dubii.

Lucrurile nu mergeau din perspectiva rezultatului. Era dezorientat, tu ai 2-0 și pierzi două puncte cu U Cluj, Poli Iași și la UTA Arad faci două cadouri incredibile. Sigur că în momentul ăla ești descumpănit, dar a zis că este 100%, atunci și eu sunt 100%.

Pentru mine este important ca cei care sunt alături de noi să creadă în ceea ce facem și să avem încredere unii în alții. Nu s-a pus problema asta, erau analizele lui vizavi de jucători. A fost o perioadă de timp până îi cunoaște pe toți jucătorii, până cunoaște specificul lor”, a spus Mihai Rotaru.

Astfel, deși declarațiile lui Marius Șumudică au stârnit interes și speculații în lumea fotbalului românesc, se pare că viitorul echipei Universitatea Craiova rămâne subiect de discuție, dar fără schimbări imediate în ceea ce privește conducerea tehnică.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.