Marius Șumudică este tot mai aproape de Universitatea Craiova, cel puțin așa spun zvonurile din preajma echipei. Echipa traversează o perioadă agitată sub conducerea antrenorului bulgar Ivaylo Petev, iar recentele rezultate dezamăgitoare au alimentat speculațiile privind posibila sa înlocuire. Numele celui care ar putea prelua ștafeta devine din ce în ce mai evident: Marius Șumudică.

Deși acționarul Mihai Rotaru a susținut public antrenorul actual, încercând să îi ofere sprijinul său total, vocea critică a lui Sorin Cârțu a găsit ecou în numeroase opinii din Bănie. Cârțu a subliniat faptul că Petev nu reușește să simtă echipa și spiritul oltenilor, ceea ce se reflectă în rezultatele fluctuante și dificultatea jucătorilor de a progresa.

”Da, este adevărat că în Craiova se discută de Șumudică. Dar nu doar acum. Se consideră că se poate apropia cum trebuie de jucători și să scoată maximum de la ei. E number one din acest punct de vedere. Pentru că asta e problema lui Petev.

El e antrenor bun și chiar ca om este de calitate. Dar este rigid și la felul său de a fi e greu să-și apropie fotbaliștii. Și știți cum e la noi. Și cu biciul, dar și cu zăhărelul.

Oricum, indiferent ce vorbim noi și ce apare prin presă, Rotaru este cel care decide, iar în momentul ăsta e în dubiu dacă schimbarea ajută sau nu.

Cel mai regretat antrenor aici în ultimii 7-8 ani este Rădoi. Știu că pare surprinzător după ce s-a întâmplat, cum a plecat, cu cine s-a certat, dar eu pe toți i-am auzit spunând că Rădoi a fost cel mai bun. De departe”, a explicat situația, pentru Digi Sport, un apropiat al echipei.

Marius Șumudică ar fi soluția perfectă

Marius Șumudică, în vârstă de 52 de ani, apare ca soluția perfectă pentru a aduce o schimbare pozitivă. Numele său a fost adesea vehiculat în discuțiile despre posibilii succesori, atât pentru Universitatea Craiova, cât și pentru FCU Craiova. Sub contract cu Gaziantep, acolo unde echipa se află într-o situație delicată, Șumudică ar putea fi tentat să plece dacă lucrurile nu se îmbunătățesc în următoarele meciuri.

Marius Șumudică și Mihai Rotaru mențin o relație de amiciție solidă de mulți ani, ceea ce ar putea facilita o posibilă colaborare la Universitatea Craiova. Această conexiune între cei doi ar putea juca un rol esențial în luarea unei decizii de schimbare la nivelul echipei.

În concluzie, Universitatea Craiova se pregătește să facă o alegere importantă în privința antrenorului principal, iar Marius Șumudică pare să fie în pole-position pentru a prelua frâiele echipei și a aduce o nouă direcție și motivație în Bănie. Cu relația sa solidă cu Mihai Rotaru și experiența sa în fotbal, Șumudică ar putea fi omul potrivit în momentul potrivit pentru a revitaliza Universitatea Craiova.

Ce spunea Sorin Cârțu de Ivaylo Petev?

Fostul președinte al Universității Craiova, Sorin Cârțu, spune  despre Petev că nu înțelege nimic din ce e în Bănie. Acesta consideră că Mihai Rotaru a făcut o greșeală când l-a adus pe bulgar, iar acum trebuie să rezolve problema fiindcă echipa este într-o cădere liberă. Cu alte cuvinte nu mai există loc de greșeli, dacă vrei să prindă play-off-ul.

”M-a dezamăgit. Nu are nicio treabă cu spiritul Universității Craiova. Cum a făcut echipa … A propus o echipă fără niciun atacant într-un meci cu Steaua (n. red. FCSB). Rezultatele nu au fost deosebite la echipă, dar au venit 20.000 de oameni.

După mine, pe lângă faptul că nu cunoaște fotbalul românesc, am impresia că nici nu-l studiază. Meciul cu Farul, după o pauză de o lună, trebuia pregătit foarte bine, să cunoști adversarul perfect”, a declarat Sorin Cârțu, la momentul respectiv, la emisiunea Liga Digisport.

Foto: sport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.