Universitatea Craiova se află într-un continuu proces de dezvoltare în ceea ce privește acționariatul, unde patronul actual, Mihai Rotaru, a făcut eforturi constante pentru a atrage alături de el personalități cu resurse financiare semnificative. Ultimele informații indică faptul că un potențial investitor ar putea intra în scenă, iar numele asociat cu această posibilă schimbare este cel al milionarului Florin Purcea, supranumit „Regele castraveților” în lumea afacerilor românești.

Conform surselor ProSport, Florin Purcea, cunoscut pentru deținerea Serelor Ișalnița prin SUD Oil, și-ar fi manifestat interesul pentru achiziționarea Universității Craiova. Acesta, poreclit „Regele castraveților” datorită poziției sale ca cel mai mare producător de castraveți în zone protejate din România, ar putea aduce o schimbare semnificativă în cadrul echipei de fotbal.

Cu toate acestea, surse din anturajul grupării alb-albastre oferă variante diferite ale poveștii. Apropiații lui Rotaru susțin că nu a existat nicio discuție între cei doi și nici măcar prin intermediari, iar actualul finanțator nu ar fi primit vreo ofertă clară de la vreun investitor interesat de preluarea clubului. În schimb, se pare că există afaceriști dispusi să se alăture, oferind sprijin financiar anual în valoare de 250.000 de euro la bugetul echipei.

Persoane apropiate de Purcea contrazic aceste informații, susținând că milionarul ar fi încercat să obțină informații direct de la sursă despre modul în care ar putea prelua Universitatea Craiova, chiar și prin intermediari. Cu toate acestea, ambii afaceriști vor nega probabil orice implicare într-o tranzacție, dar cum se spune, fumul fără foc nu există.

Mihai Rotaru a negat orice negociere

Contactat de ProSport, Mihai Rotaru a respins ideea că ar fi fost sunat de cineva interesat să cumpere clubul, afirmând că nu a primit nicio ofertă și că nu cunoaște intențiile lui Florin Purcea în privința Universității Craiova.

Cu toate acestea, speculațiile privind viitorul lui Rotaru la Universitatea Craiova persistă. Încă din urmă cu câteva luni, acesta a declarat că este dispus să facă un pas în spate, dar numai în favoarea unui succesor potent financiar care să asigure viabilitatea financiară a clubului. Cu toate acestea, între timp, Rotaru a adus trei sponsori de greutate în acest an, consolidând astfel resursele financiare ale echipei.

Pe fondul acestor evoluții, primarul Lia Olguța Vasilescu și-a exprimat dorința ca orașul să aibă o singură echipă de fotbal puternică în Superliga. Cu toate acestea, ambiția sa pare să întâmpine rezistență din partea ambilor patroni, Mihai Rotaru și Adrian Mititelu, care nu par predispuși să colaboreze pentru a îndeplini această dorință. În acest context, Universitatea Craiova rămâne o poveste în desfășurare, cu nenumărate aspecte interesante ce urmează să fie dezvăluite în perioada următoare.

Foto: sptfm.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.