Rusia este prima țară din lume care va începe vaccinarea populației împotriva coronavirusului. Ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat că în luna octombrie toți cetățenii ruși vor fi injectați cu un vaccin care să lupte cu noul virus ucigaș din China.

Potrivit ministrului, vaccinul a fost dezvoltat de institutul de cercetare de stat Gamaleia din Moscova. Testele clinice au fost finalizate și urmează ca vaccinul să fie aprobat și distribuit. Primii injectați vor fi medicii și profesorii.

Cei de la Reuters au anunțat că, potrivit unei surse anonime, primul potenţial vaccin din Rusia împotriva COVID-19, dezvoltat de o instituţie de cercetare de stat, este de aşteptat să obţină avizele necesare în august, pentru a fi administrat la scurt timp după aceea lucrătorilor din sănătate. Institutul Gamaleia lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus.

În momentul de față, în lume sunt testate aproximativ 100 de vaccinuri anti-Covid-19. Patru dintre ele se află în faza a treia de testare pe om, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, trei în China şi unul în Marea Britanie.

Specialiștii în sănătate sunt reticenţi în privința vaccinului anunțat de Rusia. Ei sunt de părere că multe dintre regulile de siguranţă nu au fost și nu vor fi respectate. Sunt voci care susțin că Rusia nu face altceva decât să își facă imagine pozitivă.

În momentul de față, în Rusia sunt peste 850.000 de persoane infectate cu coronavirus, iar dintre acestea peste 14.000 și-au pierdut viața.

OMS trage un semnal de alarmă

Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția că statele lumii s-au relaxat prea repede. Odată cu venirea anotimpului cald, lumea nu a mai respectat măsurile de restricție impuse de autorități.

La nivel mondial s-a depășit 18 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Reprezentanţii OMS recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.