Mihai Rotaru schimbă din temelii Universitatea Craiova

0

În contextul pregătirilor intense pentru a doua jumătate a sezonului, Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, este hotărât să aducă jucătorii necesari pentru a-și întări echipa. După ce negocierile pentru transferul lui Alex Cicâldău nu au reușit, Rotaru s-a orientat către un alt internațional român, vizând aducerea fundașului central Adrian Rus la Bănie.

„Am mutat și la capitolul veniri și vom muta în continuare. Mai avem trei poziții de acoperit, dar două neapărat. Avem nevoie de un fundaș central, v-am mai spus. Toți ne dorim ca jucătorii să ajungă cât mai repede în cantonament. Noi avem oferte puse pe masă. Am dat drumul la negocieri, am avut contraoferte, așteptăm răspunsuri.

Cei cu care discutăm sunt jucători de echipe naționale. Am avut discuție cu un român, dar echipa la care este împrumutat nu vrea să-i dea drumul. Ieri am închis discuțiile”, a declarat Mihai Rotaru, potrivit Fanatik.

Adrian Rus, în vârstă de 27 de ani, este actualmente sub contract cu Pisa, club din Serie B, dar se află împrumutat la Pafos în Cipru. Cu toate acestea, împrumutul său are opțiunea de a fi cumpărat definitiv, iar Pafos pare să fie satisfăcut de performanțele sale. Cu toate acestea, Rotaru își pune speranțe că, cel puțin în vară, mutarea ar putea fi posibilă, în funcție de deciziile cluburilor implicate.

De ce a plecat Jasmin Kurtic?

În același timp, Rotaru a clarificat decizia de a se despărți de internaționalul sloven Jasmin Kurtic. Explicând că transferul lui Andrei Screciu în zona mediană a jocului ar fi limitat șansele lui Kurtic de a juca regulat, Rotaru a evidențiat importanța optimizării costurilor și nevoia ca Kurtic să aibă șanse de a se impune în echipa națională a Sloveniei, având ca obiectiv să joace la Euro 2024.

„Intenția lui «Mister» Ivaylo Petev este să-l promoveze pe Screciu în mijloc, și atunci am fi avut o supraaglomerare. Jasmin este un jucător de calitate și nu putem să-l ținem doar ca rezervă, având în vedere valoarea sa. Petev este activ în discuții și propuneri, iar noi trebuie să fim receptivi și să ne adaptăm strategiile în consecință”, a subliniat Rotaru.

În concluzie, Mihai Rotaru și echipa sa se află în plin proces de revizuire și reconfigurare a lotului pentru a se asigura că Universitatea Craiova rămâne competitivă și pe măsură ce se apropie de etapele decisive ale sezonului.

”Plecăm de pe locul trei pentru că am fost proști, între ghilimele sau fără ghilimele, nu aveam voie să fim mai jos de locul doi. Am pierdut foarte multe puncte, cel puțin pe locul doi ar fi trebuit să fim astăzi. Vorbesc de puncte pe care le-am avut în buzunar și le-am pierdut, sunt vreo șapte puncte.

Obiectivul nostru în acest an de tranziție este să terminăm pe una dintre primele trei poziții și să câștigăm Cupa, suntem în grafic. Suntem calificați în sferturi și suntem pe locul trei, la bătaie pentru primele locuri. Dacă vom scoate maximum din aceste două meciuri (n.r. cu Farul și FCSB), șase puncte, avem o șansă mare”, a spus Mihai Rotaru, la Liga Digi Sport.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri