Florinel Coman a mărturisit care este marea sa dorință

0

Într-un recent interviu, Thomas Neubert, fostul preparator fizic al echipei FCSB, a adus în prim-plan o problemă surprinzătoare legată de talentatul Florinel Coman, cunoscut adesea ca „Mbappe de România”. Acesta a punctat faptul că, în ciuda calităților lor indiscutabile, trei dintre cei mai promițători jucători români – Florinel Coman, Olimpiu Moruțan și Tavi Popescu – se confruntă cu o limitare importantă: absența cunoștințelor de limba engleză.

Neubert a oferit o perspectivă interesantă, evidențiind că, deși acești fotbaliști ar putea să se impună cu ușurință în orice campionat de top din Europa, barierele lingvistice ar putea reprezenta un obstacol în adaptarea și integrarea lor în cluburile internaționale. Este clar că limba engleză a devenit un instrument esențial în fotbalul modern, permițând jucătorilor să comunice eficient, să se integreze mai repede și să stabilească relații solide cu colegii și staff-ul.

„Am văzut în ultimii 12 ani în România mulți jucători care puteau face față în top 4 campionate din Europa. 3 dintre ei ar fi Moruțan, Florinel Coman și Octavian Popescu, am spus și din generații diferite. Pot juca la orice nivel. Dar au o mare problemă toți 3. Nu vorbesc limba engleză.

Am vorbit cu Olimpiu. A avut o mare problemă în Turcia și Italia, pentru că nu vorbea o limbă străină. Cultura e diferită. Dacă nu ai putere mentală, ai mari probleme”, a declarat Thomas Neubert în podcastul Anamariei Prodan.

Florinel Coman este motivat să câștige campionatul

Pe lângă această dezvăluire, Florinel Coman, figura centrală a echipei FCSB, și-a exprimat ambițiile într-un mod clar și direct. După ultimul meci al anului 2023, Coman a vorbit despre dorința sa arzătoare de a pune capăt unei perioade de „secetă” pentru echipă și de a aduce titlul în București, după o așteptare de 9 ani. Acest sentiment profund de determinare și loialitate față de club ilustrează angajamentul său față de FCSB și fanii săi.

„Un final de an perfect, o victorie pe un teren greu, în fața unei echipe arțăgoase. Avem 11 puncte față de CFR (n.r. 8 puncte acum), vom vedea ce vor face și ei.

A fost un an frumos, cu de toate, cu realizări foarte multe. Sper că anul viitor să fie mult mai bun. Titlul e obiectivul nostru, asta își doresc milioanele de suporteri. Sper din toată inima ca la final să ridicăm trofeul”, a spus Florinel Coman.

În concluzie, în timp ce Florinel Coman și alți jucători de calibrul său continuă să impresioneze pe teren, este esențial să se abordeze și aspectele extracurriculare care pot influența carierele lor internaționale. Cu o atenție sporită la dezvoltarea abilităților lingvistice și cu susținerea necesară, acești tineri talentați pot depăși orice obstacol și pot aspira la performanțe mari pe scena fotbalului mondial.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri