Mihai Stoica, managerul general al FCSB-ului, a răbufnit în urma dezvăluirilor stenogramelor ce au ieșit la iveală, aruncând în lumină un întreg scandal ce pare să fi zdruncinat lumea fotbalului românesc. Stenogramele ce au fost atribuite lui Daniel Niculae, fost jucător și actual președinte al Rapidului, alături de liderul Peluzei Nord, Bocciu, au creat un val de reacții puternice, iar Mihai Stoica nu a ezitat să își exprime dezamăgirea.

Cu atenția concentrată asupra implicării lui Sebastian Colțescu, arbitru de profesie, în conversațiile controversate de dinaintea derby-ului dintre FCSB și Rapid, Stoica și-a exprimat nedumerirea: „Nu prea înțeleg. Nu avea treabă Colțescu cu organizarea meciului. E o chestie pe care nu o înțeleg. Am zis că sunt alături de Daniel Niculae și nu voi da înapoi.

Dacă s-ar fi făcut o anchetă în situația în care s-ar fi întâmplat ceva pe stadion… acum nu s-a întâmplat nimic. Se dă o importanță mult prea mare acestor interceptări.

Dacă suporterii spun ‘noi nu dăm cu ele în teren, dar dacă nu ne ajuți să le băgăm intrăm cu ele și dăm pe gazon’. Cum intră? Sunt controale corporale și tot se introduc. S-a jucat pe Arena Națională, nu pe Giulești. Nu se știe cum s-au introdus”.

Acesta a evidențiat faptul că prezența arbitrului într-o astfel de discuție ridică semne de întrebare serioase cu privire la integritatea și imparțialitatea lui în desfășurarea competiției.

Mihai Stoica îl critică dur pe Daniel Niculae

Stoica nu s-a ferit să comenteze nici acțiunile lui Daniel Niculae, evidențiind că apelul acestuia către arbitrul din camera VAR cu doar câteva ore înainte de meciul cu FCSB a stârnit o mare controversă și a ridicat semne de întrebare asupra eticii sportive și a corectitudinii procesului de arbitraj.

„Eu am impresia că ce s-a făcut la meciul ăsta s-a făcut la toate meciurile de până acum. Acum au apărut atâtea stenograme… când am văzut filmările alea cu arme din case am înțeles că poate fi altceva. Chestiile astea, în opinia mea, mi se par exagerate.

Plătești amendă dacă dai, nu? Au plătit oamenii! Crezi că Bocciu e arestat pentru că a discutat cu Nico, «hai să dăm cu torțe»? Eu zic că e altceva!

Faptul că vorbești cu un arbitru, e ceva. Eu știu că nu e voie. Eu nu am vorbit în ultimii 20 de ani cu un arbitru. Poate vorbesc și alții, nu a vorbit despre meci.

Nu înțeleg ce treabă avea Colțescu. Poate a zis că a vorbit și nu a vorbit. Parcă e un film de Tarantino. Ceva e absurd acolo! Ce treabă avea Colțescu?”, a mai spus oficialul FCSB la Orange Sport.

Scandalul materialelor pirotehnice care a fost amplificat de aceste dezvăluiri adâncește și mai mult fisura dintre cluburile rivale, alimentând polemici și speculații în rândul suporterilor și al opiniei publice. În timp ce unele voci susțin că este necesară o investigație profundă pentru a clarifica întregul context și pentru a lua măsuri ferme împotriva oricăror abateri de la regulile și principiile sportului, altele acuză un sistem corupt și compromis care afectează credibilitatea și integritatea fotbalului românesc.

În ciuda controversei ce înconjoară acest eveniment, o certitudine rămâne: lumea fotbalului românesc se află sub presiunea unor probleme complexe ce necesită soluții clare și măsuri ferme pentru a restabili încrederea și respectul în acest sport național.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.