Antrenorul irlandez Neil Lennon continuă să facă schimbări majore la Rapid București, eliminând jucători care nu se încadrează în noua sa viziune pentru echipă. Ultimul nume care se adaugă pe lista celor plecați este Virgil Drăghia, portarul de rezervă al Rapidului, care își va încheia astfel perioada de șase ani petrecută la club.

Decizia lui Neil Lennon

Conform surselor Digilive.ro, Lennon a hotărât să renunțe la serviciile lui Virgil Drăghia. Portarul, în vârstă de 33 de ani, a jucat doar trei meciuri în acest sezon, inclusiv 45 de minute în SuperLigă împotriva Farului și două partide în Cupa României. Se pare că antrenorul a fost deranjat de condiția fizică a lui Drăghia, care acumulase câteva kilograme în plus, fiind poreclit „Foca” de către coechipieri. Contractul lui Drăghia mai avea un an, dar va fi reziliat anticipat.

Virgil Drăghia este unul dintre cei mai vechi jucători ai Rapidului, având o carieră îndelungată și variată la club. Crescut în Giulești, el a debutat la echipa a doua a Rapidului în 2007 și a fost împrumutat la diverse echipe precum Juventus București, Concordia Chiajna și FC Voluntari. A fost un martor al renașterii clubului, jucând de la liga a treia până în SuperLigă și revenind mereu în Giulești, unde a rămas din 2018. Deși a fost mai mult rezervă în ultimii ani, Drăghia și-a acceptat statutul din dragoste pentru formația din Giulești.

„Cred că relațiile interumane ți le oferă în primul rând caracterul, să fii om de echipă. După aia, performanțele, sau cum ai spus și tu, că am jucat la Liga a 3-a, la Liga a 2-a, nu se pune problema, ci să fii om, caracter, așa vei primi respect.

Nu mă afectează ce zice lumea. Dacă ar fi să zic că mâine plec și reziliez, îți dai seama, dacă nu mai are nevoie clubul de mine aș pleca, nu ar fi nici o problemă. Nu aș vrea să rămân blocat aici pe o prietenie, nu m-aș simți bine”.

Drăghia nu are niciun regret și ar lua-o oricând de la capăt: Nu, nimic. Fiecare moment în care am luat decizii legate de Rapid, în momentul respectiv a fost exact ceea ce îmi doream. Că s-a întâmplat să fim în Liga a 3-a, să jucăm, cum ai zis și tu, pe coclauri. Acum când văd că ne batem la campionat îmi crește inima. Că am fost pe coclauri și acum uite ce club puternic este Rapid în momentul de față”, spunea portarul Rapidului pe 30 noiembrie 2023.

Cu toate acestea, Drăghia ar fi vrut să își încheie cariera la Rapid: „Sincer, nu aș mai vrea să plec acum dacă mă întrebi, chiar nu aș mai vrea să plec până termin cariera. Sunt foarte atașat aici, nu mi-am dorit niciodată, mai ales acum când mai am câțiva ani de jucat și trebuie să pun ghetele în cui”, a spus Drăghia, potrivit fanatik.ro.

Rămâne incert unde va continua Drăghia cariera sa. Deși era dispus să rămână rezervă la formația din Giulești din loialitate față de club, acum va trebui să ia o decizie: să caute un nou club unde poate juca regulat sau să accepte un alt rol de rezervă la o echipă din play-off.

Marea epurare continuă

Lennon nu se oprește aici. Până acum, nu mai puțin de patru jucători au părăsit Rapidul sub conducerea sa. Printre cei plecați se numără Dragoș Grigore, Alexandru Albu, Iulian Cristea și Kevin Soni. Se pare că lista de plecări va continua să crească pe măsură ce Lennon își pune amprenta asupra echipei.

Rapid București trece printr-o perioadă de transformare sub conducerea lui Lennon. Decizia de a-l elibera pe Virgil Drăghia, unul dintre cei mai vechi jucători ai clubului, simbolizează schimbările majore care au loc în Giulești. Cu o strategie clară de consolidare a echipei, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pentru Rapid în următorul sezon și ce impact vor avea aceste schimbări asupra performanței echipei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.