Zeljko Kopic, în vârstă de 46 de ani, a fost reconfirmat la cârma echipei Dinamo, dar își exprimă urgent nevoia de întăriri în lot. După ce a reușit să salveze echipa de la retrogradare, Kopic insistă că Dinamo are nevoie de jucători pe toate posturile pentru a evita lupta de la subsolul clasamentului și pentru a schimba percepția de echipă defensivă.

„Eu le-am spus din analiza mea inițială, a pozițiilor deficitari, ideile de joc, le-am spus ce mi-aș dori. Toți și-ar dori jucători compleți, nu e realist, pentru mine e important ca fundaș să fii puternic, să aibă detentă, dar și un plus de calitate la construcție, pentru a oferi calitate ofensivă.

Am discutat, am explicat ce îmi doresc”, a declarat Zeljko Kopic, conform Radio Dinamo 1948.

Nevoia de transferuri pe toate compartimentele

Kopic a transmis clar conducerii că este imperativ să aducă noi jucători în toate compartimentele echipei. Dinamo s-a despărțit deja de șase jucători, reușind să prelungească contractul doar cu Hakim Abdallah, atacantul care a înscris de cinci ori în sezonul trecut. De asemenea, negocierile cu fundașul central Velkovski sunt în desfășurare, dar sunt complicate din cauza interesului manifestat de Rapid pentru același jucător. Velkovski mai are doar o lună de contract cu Dinamo.

Criticile și explicațiile lui Zeljko Kopic

Kopic a fost criticat pentru că, în campania de transferuri din iarnă, s-a concentrat mai mult pe jucători străini, unii dintre ei având salarii foarte mari. El a încercat să explice această strategie, subliniind dificultatea de a găsi jucători români de calitate disponibili pentru transfer.

„Vorbim de fiecare dată de români, străini, pentru mine Dinamo e un club din România… Lumea vrea să vadă jucători din țară, dar eu am sunat jucători români, dar nu au vrut să vină, să își asume riscul de a retrograda.

Kopic nu a vrut doar străini, dar e vorba de ce putem semna. Dacă putem găsi jucători de calitate, cu personalitate, energie, calitate sportivă, să fie români, e mai bine decât să aduci străini.

Dar în final, trebuie să găsim jucători care pot face Dinamo un club mai bun, o echipă mai bună. Calitatea e cea mai importantă.

Dacă compari cu alte cluburi, mare parte dintre jucători, trebuie să fie români, dacă sunt din Academie, cu atât mai bine, dar trebuie să fim realiști, să înțelegem unde suntem, cum ne putem compara cu alte cluburi și ce profil de jucători putem aduce”, a mai declarat antrenorul lui Dinamo.

Dinamo a renunțat la mai mulți jucători după barajul de menținere/promovare:

  • Gonçalo Gregório: 41 jocuri / 8 goluri
  • Daniel Iglesias: 67 jocuri / 6 goluri
  • Domagoj Pavičić: 20 jocuri / 1 gol
  • Ricardo Grigore: 113 jocuri / 7 goluri
  • Neluț Roșu: 60 jocuri / 1 gol
  • Edgar Ié: 5 jocuri

Dinamo a reușit să rămână în prima ligă după ce a câștigat barajul de menținere/promovare împotriva echipei Csikszereda. Echipa a triumfat în primul meci cu scorul de 2-0, iar returul s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 0-0.

Zeljko Kopic pune presiune pe conducerea clubului pentru a aduce întăriri semnificative în lot, cu scopul de a transforma Dinamo într-o echipă competitivă pe toate fronturile. Cu noi transferuri și o strategie bine pusă la punct, Dinamo speră să se ridice deasupra problemelor din sezonul trecut și să își asigure un loc mai sigur în clasament. Rămâne de văzut dacă conducerea va răspunde cerințelor antrenorului croat și va reuși să aducă jucătorii necesari pentru a întări echipa.

Foto: eurosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.