Nicolae Badea, figura emblematică a fotbalului românesc, continuă să își consolideze prezența în lumea sportului, acum îndrumând destinele echipei ACS FC Dinamo, care activează în eșalonul patru al competițiilor din România. La vârsta de 75 de ani, Badea rămâne un lider influent, iar implicarea sa în clubul Dinamo este una profundă și strategică.

ACS FC Dinamo nu este doar o echipă de fotbal obișnuită. Este o entitate complexă, care deține nu doar activul sportiv, ci și drepturile patrimoniale asupra mărcii, denumirii „FC Dinamo” și culorilor alb, roșu și galben, înregistrate la autoritățile din România și din străinătate. Acest lucru subliniază importanța și impactul pe care ACS FC Dinamo îl are în peisajul fotbalistic românesc.

Nicolae Badea vrea să aibă partener puternice

Nicolae Badea a lăsat să se întrevadă posibilitatea unei colaborări viitoare cu două figuri de legendă ale sportului românesc: Ion Țiriac și Mircea Lucescu. O astfel de colaborare ar putea deschide noi orizonturi pentru club și ar consolida și mai mult poziția acestuia în lumea fotbalului.

Mai mult decât atât, conform dezvăluirilor făcute de Dănuț Lupu, există deja discuții în derulare pentru o asociere între cei trei – Badea, Țiriac și Lucescu – în ceea ce privește o potențială dezvoltare a academiei de juniori de la ACS FC Dinamo. Această inițiativă ar putea reprezenta o piatră de temelie pentru viitorul clubului și ar putea să asigure o sursă constantă de talente pentru fotbalul românesc.

”Sunt discuții foarte avansate cu nea Mircea Lucescu, din câte știu. Nea Mircea s-a înțeles cu domnul Ion Țiriac. Domnul Badea, Mircea Lucescu și domnul Țiriac s-au înțeles pentru academie

Ce știu este că s-au înțeles și că este foarte clar că o să facem academia de fotbal în Pantelimon, la Granitu. Poate fix la baza pe care domnul Țiriac vrea să o facă la Otopeni. Țiriac vrea să ridice și două terenuri de fotbal acolo”, a povestit Dănuț Lupu, potrivit digisport.ro.

Dănuț Lupu se va ocupa de echipa lui Badea

În timp ce Badea își conduce echipa, Dinamo București își păstrează gloria trecutului, cu patru titluri de campioană a României câștigate sub conducerea sa. Aceste realizări îl plasează pe Badea în rândul marilor arhitecți ai succesului dinamovist și confirmă experiența și priceperea sa în managementul fotbalistic.

În plus, Badea a reușit să atragă la clubul său o altă figură importantă din istoria fotbalului românesc, Dănuț Lupu. Aflat la doar o săptămână după ce a ieșit din închisoare, Lupu și-a găsit rapid un loc în cadrul echipei ACS FC Dinamo, unde va îndeplini rolul de team manager, aducând astfel experiența și pasiunea sa pentru fotbal în familia Dinamo.

”Eu îl cunosc pe domnul Badea de foarte mulţi ani, e unul dintre puţinii oameni care atunci când spun ceva chiar fac. S-a ţinut de cuvânt. Mi-a dat un telefon a doua zi după ce am fost eliberat şi am mers la dânsul la o discuţie. Ne-am înţeles, voi fi team manager la clubul dânsului.

Îmi doresc să facem un centru de copii şi juniori, dar avem o problemă mare: nu avem o bază. O să fac aici mai multe decât la CS Dinamo. Mă bucur că nu m-a uitat domnul Badea. Obiectivul este să promovăm în Liga a III-a. Dacă nu se va putea în acest sezon, la anul sigur trebuie să ne batem acolo”, a mai declarat Dănuț Lupu.

În concluzie, Nicolae Badea continuă să fie un personaj central în fotbalul românesc, iar eforturile sale pentru dezvoltarea și consolidarea ACS FC Dinamo promit să aducă noi succese și să întărească poziția clubului în peisajul fotbalistic național și internațional.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.