Gigi Becali își îndreaptă atenția către Africa de Sud în căutarea unui atacant de marcă pentru echipa sa, FCSB. Și-a fixat privirile asupra lui Tshegofatso Mabasa, un jucător din această țară care a impresionat în acest sezon cu 16 goluri pentru echipa Orlando Pirates.

Potrivit informațiilor, clubul lui Mabasa a comunicat recent prețul pentru care ar fi dispus să îl vândă pe atacantul în discuție către patronul FCSB-ului. Suma este una deloc neglijabilă, ridicându-se la 700.000 de euro. Cu toate acestea, prețul nu include și un mic procent dintr-un eventual viitor transfer al fotbalistului, pe care Orlando Pirates își dorește să îl păstreze.

Gigi Becali e cu ochii pe Africa de Sud

Deși Tshegofatso Mabasa va împlini 28 de ani în octombrie, clubul african este determinat să își mențină opțiunea de prelungire unilaterală a contractului pentru încă doi ani, ceea ce face ca o mutare gratuită să fie exclusă din calcul. Performanțele impresionante ale lui Mabasa în acest sezon, inclusiv dubla reușită în meciul cu Cape Town City, l-au plasat în vizorul lui Becali, care este dispus să plătească suma cerută pentru a aduce acest talent în echipa sa.

În plus, succesul transferului lui Siyabonga Ngezana de la Kaizer Chiefs a confirmat pentru Becali potențialul pieței din Africa de Sud. Astfel, acesta este convins că poate găsi la fel de mult succes și în ceea ce privește achiziționarea unui atacant de valoare pentru FCSB.

Comparativ cu jucătorii actuali de la FCSB care au evoluat pe postul de atacant în acest sezon, Mabasa se distinge prin cifrele sale impresionante: 27 de meciuri jucate, 16 goluri și trei assist-uri în toate competițiile. Numele lui Mabasa a început să fie discutat și în contextul altor cluburi europene, fapt care ar putea crește concurența pentru semnătura sa.

Cu toate acestea, Gigi Becali nu se oprește aici. El a dezvăluit recent că are în vedere și alte transferuri din Africa, incluzând un fundaș central, pentru a întări echipa în sezonul următor. Astfel, strategia de recrutare a lui Becali pare să se îndrepte către această regiune pentru a aduce noi talente și a consolida FCSB pentru competițiile viitoare.

De asemenea, din sezonul următor, FCSB se va baza din nou pe Alexandru Musi și Malcom Edjouma, jucători care fuseseră împrumutați la Petrolul, respectiv Bari, în Serie B.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.