O femeie, din județul Iași, bea spirt pentru că vodka e prea slabă

0

Alcoolul a devenit o problemă. Multă lume consumă în exces, iar dacă nu au beau și spirt. Este incredibil așa ceva în lumea civilizată, însă la noi, în special la țară se practică.

Agafia Teofan locuiește în comuna Stolniceni-Prăjescu, județul Iași, și a povestit cum soțul ei a murit după ce a băut spirt contrafăcut. Ba mai mult femeia a mărturisit că și ea bea spirt, dar doar brandul „Mona”.

În ziua în care i-a decedat soțul, ea nu a băut spirt ci vin. Bărbatul suferea și de alte afecțiuni și consumase toată sticla.

El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit.

Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul, colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona. (…) Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel, nu, a spus femeia pentru bzi.

Din nefericire, zece persoane au murit, în județul Iași, după ce au băut spirt contrafăcut. Polițiștii au identificat producătorul și i s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

România este pe locul 5 în Europa la consumul de alcool după Belarus, Republica Moldova, Lituania și Rusia.

O treime dintre români preferă berea, urmează vinul, cidrul și băuturile spirtoase. Doctorii sunt îngrijorați de aceste statistici, fiindcă alcoolul dereglează funcționarea organismului și pe termen lung provoacă apariția diferitelor boli.

 

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri