Într-un anunț oficial care a stârnit interesul fanilor, Antena 1 confirmă revenirea spectaculosului show culinar „Chefi la cuțite” cu un sezon proaspăt, aducând cu sine schimbări surprinzătoare în compoziția juriului. Cu Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu înlocuiți de patru noi jurați, misterul și anticipația cresc în rândul telespectatorilor.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Antena 1 a confirmat că „Chefi la cuțite” se pregătește să înceapă sezonul 13 și că schimbările majore vor aduce o prospătă suflare competiției culinare. Fanii sunt nerăbdători să descopere identitățile noilor jurați, dat fiind că vechea gardă a refuzat să mai participe la filmările noului sezon.

Într-un videoclip de promovare incitant, postat online, se anunță cu entuziasm sosirea „noilor chefi la cuțite”, subliniind că televiziunea are gust doar la Antena 1. Imaginile dezvăluie patru noi fețe în scaunele juriului, corelate cu patru farfurii, pregătindu-ne pentru o experiență cu totul nouă și plină de surprize.

Potrivit Viperelor Vesele, cei patru jurați de la Chefi la Cuțite sunt: Alexandru Sautner, Orlando Zaharia, Richard Abou Zaki și Ștefan Popescu.

Ștefan Popescu: „Acest rol vine la pachet cu multă responsabilitate. Responsabilitate față de emoțiile, aspirațiile și pasiunea care se află în spatele fiecărui preparat. Atât în viața de zi cu zi, cât și în cea profesională sunt obiectiv, corect și flexibil, nu urmăresc perfecțiunea, vreau să descopăr potențial și entuziasm, astea sunt așteptările mele în ceea ce îi privește pe concurenți. Ce se întâmplă la masa juriului va fi foarte interesant pentru telespectatori. O să fie cu intrigă, tachinări și show. Colegii mei au un traseu profesional de excepție, sunt lideri care conduc echipe mari și cunosc această meserie din toate unghiurile ei, de la spălatul vaselor, până la antreprenoriat. Ca și caractere și background suntem totuși diferiți și asta va da un plus de savoare interacțiunii dintre noi.”

Alexandru Sautner: „Sincer, nu cred că realizez încă ce mi se întâmplă. Acest nou rol cred că este rezultatul unei experiențe de peste 30 de ani în Horeca și a rezultatelor extraordinare obținute de-a lungul timpului în această industrie. Sunt sigur ca nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos decât această onoare de a fi noul jurat la @chefilacutite ! Știu că avem o mare responsabilitate, o presiune care se simte asupra noastră dar, cu ajutorul echipei și al colegilor, sunt sigur că o să facem treabă bună! Pe Orlando îl știam mai de mult, cu Richard am avut imediat o conexiune, nu știu de ce, poate și pentru faptul că vorbim mai mult în italiană, dar am impresia că-l cunosc de foarte mult timp și tot el mi-a dat deja o poreclă ( o s-o aflați curând 😛) . Pe Ștefan nu îl știam atât de bine, dar îmi place că se anunță a fi un competitor feroce, iar mie îmi place competiția!”

Richard Abou Zaki: „Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuțite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. În fiecare zi vreau și simt nevoia să învăț ceva nou și sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulți oameni pasionați de bucătărie. Eu am o foame de viață, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit și celorlalți. Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană.”

De ce au plecat Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu?

Decizia Antenei 1 de a face schimbări în componența juriului vine în urma refuzului categoric al lui Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu de a participa la filmările pentru noul sezon. Această decizie controversată i-a determinat pe șefii postului de televiziune să-i dea în judecată pe cei trei bucătari, încercând astfel să gestioneze criza apărută în echipa emisiunii.

Potrivit unui comunicat de presă, motivul separării a fost refuzul celor trei jurați de a participa la filmările programate pentru octombrie 2023, cu foarte puțin timp înainte de data stabilită pentru începerea sezonului 13. Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au invocat starea de oboseală ca justificare, deși între filmările sezonului anterior și cele planificate era o pauză de șase luni (aprilie-octombrie 2023).

Mona Segall, producătorul de succes al unor emisiuni precum „Dansez pentru tine”, „Vocea României” și „Românii au talent”, a fost nevoită să aleagă rapid trei noi fețe pentru juriu, continuând astfel megasuccesul „Chefi la cuțite”.

Nu banii au fost problema

În ciuda speculațiilor că plecarea celor trei jurați ar fi fost determinată de dispute financiare, Cătălin Scărlătescu a respins vehement aceste zvonuri, afirmând că nu au discutat niciodată despre bani:  „Nici nu am ajuns vreodată la vreo discuție de bani. Dacă spune cineva de bani, minte. Băi, nene, dacă îmi mai dai încă un milion, cum poți să-mi scoți oboseala din mine? Este o oboseală fizică, eu am 50 de ani! Mona lucrează în ritmul ăsta de când se știe ea, noi, nu”.

Florin Dumitrescu a adăugat că decizia lor nu a fost influențată de aspecte financiare și că, momentan, își concentrează atenția pe proiecte individuale.

„Nu a fost vorba de bani! Deloc! Cine spune că a fost vorba de bani, minte! Când se va putea discuta subiectul, îl voi discuta. Voi fi online. Ne gândim să facem ceva împreună în online. Dar, momentan, vrem să nu ne mai vedem o perioadă. Eu îi tot propun, dar nici nu găsesc fonduri pentru a face ceea ce îmi doresc și nici nu aș vrea să îmi sacrific familia pentru un restaurant al meu. Este nevoie de multă implicare. Prefer să gătesc pentru cine private, cine speciale pentru clienții unor restaurante deja în piață și, de ce nu, evenimente mari publice”, a scris Florin Dumitrescu pe Instagram.

Cu intrigile și dezvăluirile continuând să stârnească curiozitatea publicului, un lucru este cert: „Chefi la cuțite” pregătește terenul pentru un sezon plin de surprize și provocări, dovedind încă o dată că lumea culinară nu este niciodată lipsită de gust și dramă. Rămâne de văzut cum vor fi primiți noii jurați și cum se va desfășura această nouă etapă în istoria captivantă a show-ului culinar preferat.

Foto: ciao.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.