Universitatea Craiova se pregătește pentru o transformare semnificativă sub conducerea noului antrenor, Costel Gâlcă. După ce și-a propus să câștige al doilea titlu de campion în SuperLiga, de această dată cu echipa olteană, Gâlcă ia măsuri drastice pentru a-și atinge obiectivul. Printre primele sale decizii se numără și înlocuirea unor jucători, inclusiv a doi dintre fotbaliștii favoriți ai patronului Mihai Rotaru.

Curățenia de vară la Universitatea Craiova

Costel Gâlcă, cunoscut pentru stilul său strict și pentru disciplina pe care o impune echipelor sale, a început deja să facă schimbări semnificative la Universitatea Craiova. Una dintre cele mai notabile măsuri este scoaterea din echipă a unor jucători care nu se ridică la nivelul așteptărilor sale.

Alexandru Cîmpanu pe lista neagră a lui Costel Gâlcă

Unul dintre jucătorii care se află în centrul atenției este Alexandru Cîmpanu. Potrivit informațiilor obținute de Digilive.ro, mijlocașul de 23 de ani a intrat pe lista neagră a lui Gâlcă din cauza problemelor de indisciplină și a atitudinii nesatisfăcătoare la antrenamente. În plus, Cîmpanu a suferit o accidentare serioasă la picior în urma unui incident casnic, accidentare care l-a îndepărtat și mai mult de simpatia antrenorului.

Alexandru Cîmpanu a fost transferat la Universitatea Craiova în toamna anului 2020, pentru suma de 500.000 de euro, de la FC Botoșani. De atunci, el a jucat 119 meciuri, a marcat 12 goluri și a oferit 8 pase decisive. Contractul său cu echipa olteană este valabil până la 30 iunie 2025, dar viitorul său la Craiova este acum incert.

Jovan Markovic, posibil transfer la Universitatea Cluj

Pe lângă Cîmpanu, și atacantul Jovan Markovic se află în vizorul altor echipe. În vârstă de 23 de ani, Markovic ar putea fi împrumutat la Universitatea Cluj. Craiova nu dorește să se despartă definitiv de el, preferând să îl cedeze sub formă de împrumut.

Markovic, care mai are contract cu Universitatea Craiova până la 30 iunie 2027, a avut o evoluție remarcabilă în sezonul trecut, cu 29 de meciuri jucate, 6 goluri marcate și 4 pase decisive. Valoarea sa de piață este estimată la 1.000.000 de euro, conform transfermarkt.com.

Primul transfer al verii: Silviu Lung Jr. revine la Craiova

În timp ce unii jucători pleacă, alții revin la echipă. Silviu Lung Jr. a semnat recent cu Universitatea Craiova, marcând astfel primul transfer al verii. Portarul de 34 de ani se întoarce în Bănie, aducând cu el experiența acumulată în ultimii ani.

Costel Gâlcă este hotărât să schimbe fața Universității Craiova, adoptând o strategie de restructurare care include atât aducerea de noi jucători, cât și eliminarea celor care nu se ridică la standardele impuse de el. În timp ce echipa se pregătește pentru noul sezon, rămâne de văzut cum vor influența aceste schimbări performanțele viitoare ale Craiovei. Cu o abordare fermă și clară, Gâlcă speră să conducă echipa către succes și să câștige al doilea său titlu de campion în SuperLiga.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.