Primul vaccin împotriva coronavirusului. Când va fi scos pe piață?

0

Cercetătorii din întreaga lume lucrează de zor pentru a crea un vaccin împotriva coronavirusului.  Este o adevărată luptă între companiile farmaceutice, cine să scoată prima antidotul la Covid-19.

Deși, primii care au anunțat că sunt aproape să creeze un vaccin împotriva virusului ucigași din China au fost israelienii, se pare că primii care sunt aproape să realizeze acest lucru sunt americanii. În Statele Unite au început primele teste pe oameni ale unui vaccin împotriva noului coronavirus.

La fel de aproape, de scoaterea unui vaccin pentru coronavirus sunt și chinezii care au început testarea pe oameni, dar și germanii. Ba mai mult, se pare că Donald Trump ar fi încercat să cumpere compania germană care lucrează la vaccinul împotriva Covid-19.

Când va apărea primul vaccin?

Cercetătorii au dezvoltat vaccinuri și încep să le testeze pe animale și oameni. Chiar și așa, oamenii de știință consideră că până în 2021 nu va putea fi realizat un vaccin, iar una din problemele care trebuie rezolvată este producerea lui la scară largă.

Chiar dacă cercetările merg bine, un vaccin nu ar fi disponibil pentru o utilizare pe scară largă timp de 12 până la 18 luni, a spus dr. Anthony Fauci de la Institutul Național de Sănătate din SUA. În cazul SARS, a durat 20 de luni de la secvențierea genelor până la dezvoltarea vaccinului.

Comisia Europeană dă bani pentru crearea unui vaccin

Comisia Europeană a oferit un sprijin financiar în valoare de până la 80 de milioane de euro către CureVac, un dezvoltator de vaccinuri inovatoare cu sediul în Germania, pentru a intensifica dezvoltarea și producția unui vaccin împotriva COVID-19.

În această criză a sănătăţii publice, este extrem de important să sprijinim cercetătorii noştri de prim rang şi companiile din domeniul tehnologiei. Suntem hotărâţi să punem la dispoziţia CureVac finanţarea necesară pentru a intensifica dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva Coronavirusului. Sunt mândră că avem astfel de întreprinderi precum CureVac în UE. Casa lor este aici, însă vaccinurile lor vor fi în beneficiul tuturor, atât în Europa, cât şi în afara ei, a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri