Într-o mișcare fără precedent, Alexandru Albu și Andrei Borza, doi dintre jucătorii de bază formație Rapid București, au primit cea mai severă amendă din istoria clubului, după ce au fost surprinși petrecând în club în secret, imediat după înfrângerea echipei la Poli Iași, 1-3. Decizia drastică a fost anunțată oficial de conducerea giuleșteană, condusă de Victor Angelescu și Daniel Niculae, și aprobată de patronul Dan Șucu.

Potrivit informațiilor obținute de la surse autorizate, cei doi fotbaliști vor plăti o amendă record de aproape 12.500 de euro fiecare. Conform surselor, oficialii clubului au luat în calcul o pedeapsă de 25% din veniturile salariale rămase până la finalul sezonului pentru Borza și Albu, ajungând astfel la această sumă considerabilă.

Cu salarii lunare de aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare timp de 5 luni, amendă finală pentru fiecare jucător se ridică la 12.500 de euro. Această decizie extremă a fost menită să servească drept exemplu și avertizare pentru toți ceilalți membri ai echipei cu privire la consecințele comportamentului iresponsabil.

”Nu aveau voie să facă așa ceva, erau în cantonament, au plecat fără să spună nimănui. Vor fi excluși din lot pe o perioadă nedeterminată și vor primi și o sancțiune financiară pe măsură, dar care va fi stabilită conform regulamentului de ordine interioară.

Este o lipsă de respect la adresa tuturor: a fanilor, a conducerii, a colegilor. Nu se poate să faci așa ceva, mai ales după ce pierzi un meci și știi că peste 3 zile joci o etapă intermediară!

În primul rând, nu e admisibil să pleci din cantonament și să faci așa ceva!”, a declarat Daniel Niculae, citat de gsp.ro.

Rapid îi sancționează și sportiv

În ceea ce privește sancțiunile sportive, fotbaliștii au fost excluși pentru meciul următor cu UTA Arad. Cu toate acestea, antrenorul Cristiano Bergodi are libertatea de a-i readuce în echipă după această etapă, dacă consideră oportun.

Pentru Alexandru Albu, perspectiva unei plecări de la Rapid ar putea deschide ușa către un transfer la CFR Cluj, sub comanda fostului său antrenor, Adrian Mutu. Cu toate acestea, patronul Nelu Varga a respins posibilitatea unei astfel de mutări, subliniind orientarea clubului către jucători mai tineri.

Această pagină neagră din istoria Rapidului rămâne o lecție pentru toți cei implicați în fotbal și marchează un punct de cotitură în gestionarea disciplinii și a responsabilității în rândul echipei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.