Gigi Becali, patronul echipei FCSB, a lansat recent un val de critici aspre la adresa conducerilor fotbalului românesc, în special la adresa lui Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), și a lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF). Milionarul din Pipera a făcut declarații acidulate în timpul unei intervenții la ProSport Live, în care a evidențiat nemulțumirea sa față de modul în care se desfășoară arbitrajul în România.

Gigi Becali a început atacul criticându-l pe Kyros Vassaras, acuzându-l că este responsabil pentru numirea arbitrilor în țară. „Ce faci Burleanule? Ce avem, mă, noi chiar suntem ultimii handicapați ai globului?”, a întrebat ironic Becali, subliniind apoi faptul că un grec este cel care decide cine arbitrează în România. Finanțatorul FCSB a adăugat că este absurd ca un oficial din Grecia să decidă cine sunt arbitrii în țara noastră.

În timpul discursului său, Gigi Becali a subliniat nevoia de a avea o voce puternică în fotbalul românesc care să conteste deciziile și să aducă schimbări benefice. „Asta trebuia de la început… Cineva care are putere în țara asta să spună: «Ce faci Burleanule?» Noi chiar suntem ultimii handicapați ai globului? Chemăm un grec să ne învețe să delegăm arbitri? El stă în Grecia și ne deleagă nouă arbitri. Ce avem, mă, suntem handicapați? Omul dă galben și îl cheamă din VAR”, a declarat Becali la ProSport Live.

Gigi Becali, nemulțumit total de arbitraj

Milionarul din Pipera a continuat să critice modul în care se iau deciziile în cadrul arbitrajului românesc, exprimându-și nemulțumirea față de lipsa unei abordări locale și independente în acest sens. Prin aceste declarații, Gigi Becali a adus în atenție o serie de probleme cu care se confruntă fotbalul românesc și a reiterat necesitatea unor schimbări pentru a asigura un mediu echitabil și transparent în acest domeniu.

„Nu avem ce să facem. El (n.r.- Kyros Vassaras) este grec. Grecul e grec. Ei sunt superiori. Noi suntem sclavi. Trebuie să vină să ne comande grecii. Am ajuns la concluzia că numai prin politică poți să schimbi mizeriile care se întâmplă în România. Pleacă, mă, acasă la tine în Grecia. Nu vrea. Lasă mizeriile pe care le faci tu. Nu vrea să plece. Du-te acasă în Grecia ta. Nu vrea. Pleacă, mă, în Grecia ta. Lăsă-ne în pace. De ce nu vrea să plece? Lasă să aducem români să conducă, nu suntem chiar idioți. Mai avem gram de minte, măi, Burlene. Nu, domnule, că eu vreau greci”, spunea Gigi Becali despre Vassaras în octombrie 2023.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.