Scena fotbalului românesc a fost martora unui nou episod al conflictului dintre Ionuț Negoiță și Mircea Lucescu, în care criticile și replicile aprinse au fost la ordinea zilei.

Totul a început când fostul finanțator al echipei Dinamo, Ionuț Negoiță, a lansat un atac dur la adresa lui Mircea Lucescu și a lui Ion Țiriac, acuzându-i că nu sunt dispuși să investească bani în clubul din Ștefan cel Mare. Acesta a subliniat că cei doi nu sunt interesați de binele echipei, ci doar de propriile interese financiare.

”Da… eu mi-am dat cu părerea. Am dreptul să o fac, sau? Unii oameni sunt foarte sensibili, cel puțin cei din generația cărora le place doar să fie lăudați și cam atât.

Eu nu am criticat pe nimeni, doar am spus că nu cred (n.r – că Mircea Lucescu și Ion Țiriac vor investi la Dinamo). Nu înțeleg de unde iritarea asta! OK, a fost antrenor la Dinamo.

Din ce am văzut, și-a primit toți banii, deci nu a rămas clubul dator față de dânsul. Asta e altă discuție. Nu am contestat și comentat performanțele fotbalistice pe care le are, dar am fost investitor 8 ani la Dinamo singur. Nu știu dacă în istoria lui Dinamo postdecembristă a mai fost cineva singur.

Cred că nu înțelege ce înseamnă faliment, sau poate că nu are măsura cuvintelor. Mi se pare exagerat.

Sunt dispus să pun pariu că acest tandem nu va investi niciodată la Dinamo. Sunt convins! Ba, mai mult de atât, vine să-mi dea sfaturi pe banii altora, să spună de Săftica, când nici măcar nu e în cunoștință de cauză”, a spus Negoiță, la Digi Sport.

Mircea Lucescu îl critică dur pe Ionuț Negoiță

Răspunsul nu a întârziat să apară, iar Mircea Lucescu, într-o intervenție telefonică la emisiunea Digi Sport Special, a ripostat vehement. Il Luce, așa cum este cunoscut în lumea fotbalului, a declarat că Ionuț Negoiță este principalul vinovat pentru declinul echipei Dinamo și a acuzat că acesta a contribuit la distrugerea clubului.

”Văd că unul ca Negoiță, care pur și simplu a distrus Dinamo, a luat o parte din Săftica, el a profitat și îmi face mie observație. Am fost un antrenor care a dus o echipă la un anumit nivel, el trebuia să susțină echipa, să o ducă mai departe, pentru că el căuta imagine, popularitate.

A căutat avantaje materiale în detrimentul echipei de fotbal și al clubului Dinamo. Își permite să îi judece pe alții. Eu sunt doar un antrenor și cred că am ajutat-o pe Dinamo mai mult decât el. El nu a făcut decât să profite de situația lui Dinamo. A dus echipa în faliment, a dus-o în insolvență.

Ar face bine să se gândească, să dea înapoi centrul de pregătire, terenul unde se pot construi terenuri de fotbal pentru copii. Astea sunt problemele. Sunt oameni care au profitat. În anii ’90, echipele românești se puteau bate cu oricine. După ’90, au apărut oameni care au profitat.

Au fost oameni care nu aveau ce să caute în lumea fotbalului. Și la nivelul Federației, Mircea Sandu, care a profitat enorm. A obținut și rezultate, e adevărat, dar nu s-a gândit ce ar fi trebuit să facă el. Au neglijat echipele de juniori. Rezultatele din anii 90 au fost determinate de modul în care s-a lucrat în anii 80. Să sperăm că această calificare a echipei naționale va produce un eveniment în fotbalul românesc”, a spus Mircea Lucescu.

De-a lungul timpului, Dinamo București a traversat momente dificile din punct de vedere financiar și sportiv, iar în ultimii ani, sub conducerea lui Negoiță, clubul a avut numeroase probleme. Mircea Lucescu, ca o figură emblematică a fotbalului românesc, nu a ezitat să aducă acuzații grave la adresa fostului finanțator al echipei.

Conflictul dintre cei doi a ajuns la un nou nivel de tensiune, în timp ce suporterii și iubitorii fotbalului românesc sunt martorii unei confruntări care pune în discuție viitorul uneia dintre cele mai mari echipe din țară.

În această atmosferă încărcată de tensiune și acuzații reciproce, este clar că situația echipei Dinamo rămâne un subiect sensibil și unul care continuă să stârnească dezbateri aprinse în lumea fotbalului românesc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.