Serialul „How To Get Away With Murder” este unul dintre cele mai bune producții din istoria cinematografiei. Rolul principal Annalise Keating este interpretat magistral de actrița Viola Davis, un profesor și avocat penal de succes.

Așa cum spune și titlul, serialul are la bază mai multe crime neelucidate care se leagă între ele. Nu multă lume știe, însă filmul nu este numai ficțiune, ci are la bază și cazuri reale.

Serialul „How To Get Away With Murder” este bazat pe fapte reale

„How To Get Away With Murder” se bazează pe o poveste adevărată? Ei bine, acesta a fost structurat în afara sălilor de clasă de drept, însă cei care doresc cu adevărat o situație de mare stres precum cea prin care Annalise îi punea pe studenții săi, nu trebuie să se gândească prea departe, ci să se uite în cel mai apropiat campus universitar.

Acum, nu voi pretinde că am vreun fel de experiență în drept sau că știu primul lucru despre lege, cu excepția cazului în care pot vira la dreapta pe roșu, dar știu că este nevoie de multă muncă grea și hotărâre pentru a te îndrepta spre spre sala de judecată.

Studenții la drept învață ore în șir, iar experiența o iau din discuțiile despre cazurile din trecut, pe care le argumentează pro și contra. Așadar, ceea ce vedem în serial are la bază ceea ce se întâmplă în sălile de drept penal.

How to get away with Murder c

Cel mai bun film cu crime de pe Netflix

Profesorul de drept penal Paul Robinson predă la Facultatea de Drept de la Universitatea din Pennsylvania, care se presupune că este școala unde a avut loc acțiunea serialului „How To Get Away With Murder”. În timp ce el este real și Annalise este un personaj fictiv, ambii au aceeași metodă de predare.

Într-un articol din The Daily Pennsylvania, ziarul Penn State, el explică că le va prezenta studenților săi un caz, iar apoi vor petrece timp dezbătându-l până când se ajunge la un verdict.

El folosește cazuri reale, astfel încât aceștia să poată vedea de fapt pașii pe care echipele de avocați au luat-o pentru a câștiga fiecare caz sau, în unele situații, de ce și-au pierdut argumentele în sala de judecată. Aceasta este cea mai bună abordare practică pentru studenți, având în vedere că în cele din urmă vor ajunge și ei avocați, potrivit bustle.com.

„How To Get Away With Murder” poate fi văzut și în România de cei care au abonament la Netflix.

Foto: imdb.com și ew.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.