În anul 2012, chef Sorin Bontea, chef Cătălin Scărlătescu și chef Florin Dumitrescu erau nume necunoscute pentru publicul larg. Totul s-a schimbat când producătoarea Mona Segall i-a selectat ca jurați pentru primul cooking show de mare amploare din România, MasterChef, difuzat pe PRO TV. Timp de trei sezoane, aceștia au fost în prim-planul emisiunii, câștigând rapid popularitate și respect în rândul telespectatorilor.

După succesul inițial de la PRO TV, echipa s-a mutat la Antena 1, unde Mona Segall a lansat un nou format de cooking show, Chefi la Cuțite. Timp de zece ani, Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au continuat să fascineze publicul cu abilitățile și personalitățile lor distincte, transformând emisiunea într-un veritabil fenomen național.

Reîntoarcerea la PRO TV

La sfârșitul anului 2023, cei trei chefi au decis să încheie colaborarea cu Antena 1, într-o mișcare surprinzătoare care a declanșat o serie de procese din partea fostului angajator. Antena 1 a cerut daune de milioane de euro, însă cei trei nu s-au lăsat intimidați și au semnat un nou contract cu PRO TV pentru a reveni la MasterChef. Filmările pentru noul sezon au început deja, iar emisiunea urmează să fie difuzată din toamnă, cu Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu în rolurile de jurați.

Provocările Legale

Procesele legale sunt încă în desfășurare, lăsând loc pentru eventuale răsturnări de situație. Dintre cei trei, Sorin Bontea este cel mai bine protejat financiar datorită unui contract extrem de profitabil cu compania Bosch. Promovând produsele Bosch pe rețelele de socializare, Bontea câștigă zeci de mii de euro, asigurându-și un venit stabil, indiferent de rezultatul proceselor. Majoritatea postărilor sale pe social media sunt legate de colaborarea cu Bosch, demonstrând abilitățile sale în utilizarea platformelor digitale pentru business.

„Am venit la prietenii de la Bosch să testez noul aspirator Unlimited 7 ProHygienic Aqua care aspiră și șterge în același timp. Concluzia? Îmi doresc și eu unul, neapărat! Sigur o să îl vrei și tu!”, este unul dintre mesajele lui Bontea de pe paginile lui de socializare.

Florin Dumitrescu, la rândul său, are un contract avantajos cu LIDL, care îi oferă o stabilitate financiară similară. În schimb, Cătălin Scărlătescu nu beneficiază de colaborări la fel de lucrative, dar își menține popularitatea și influența în lumea culinară.

Un viitor promițător pentru Sorin Bontea

Indiferent de obstacolele legale, viitorul pare luminos pentru chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Reîntoarcerea la PRO TV și MasterChef promite să fie un nou capitol de succes în carierele lor, iar contractele individuale de publicitate le oferă o siguranță financiară de invidiat. Cu fani devotați și o prezență puternică pe rețelele de socializare, cei trei chefi continuă să fie figuri proeminente în peisajul televiziunii și gastronomiei din România.

Foto: ciao.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.