Universitatea Craiova se confruntă cu așteptări mari și o serie de dezamăgiri în acest sezon de SuperLigă. Echipa din Bănie nu a reușit să atingă nivelul de performanță anticipat, iar ultima victorie înregistrată datează din 1 octombrie. La finalul turului sezonului regulat, Universitatea Craiova ocupă locul 5 în clasament, la o distanță considerabilă de liderul FCSB, cu 8 puncte în spate.

Sorin Cârțu nu este de acord cu politica lui Mihai Rotaru

Sorin Cârțu, o figură respectată în lumea fotbalului și fost președinte al clubului, a făcut recent declarații semnificative privind direcția în care se îndreaptă echipa. Conform lui Cârțu, Mihai Rotaru, actualul președinte al Universității Craiova, ar fi comis o eroare crucială în gestionarea relației cu jucătorii.

O problemă semnalată de Cârțu se referă la modul în care Rotaru acordă primele de joc fotbaliștilor. Potrivit acestuia, aceste recompense financiare sunt oferite imediat după obținerea rezultatului dorit, practică care nu este pe placul lui „Sorinaccio”. Cârțu argumentează că această metodă afectează concentrarea jucătorilor, deoarece aceștia se simt relaxați și lipsiți de stimulente pentru restul sezonului.

„După mine, greșeala pe care zic eu că a făcut-o (n.r. Mihai Rotaru), este că le plătește prima imediat, în săptămâna respectivă. Eu când eram, voiam să fie plătit punctul, pentru că e foarte important.

Chiar dacă îl iei acasă, se pune la socoteală. Mai bine plătești la final, da. Punctul era trecut în contract. Să spunem că obțineai 50 de puncte, erau plătite toate, se făcea socoteala. Chiar dacă nu s-a îndeplinit marele obiectiv, dar ajungeai în cupele europene, era ceva”, a spus Cârțu, la Fotbal Club de la Digisport.

Fostul președinte al Universității Craiova vine cu o altă variantă de gestionare a primei de joc, care ar putea aduce beneficii atât echipei, cât și jucătorilor. Cârțu sugerează că aceste recompense ar trebui acordate în mod diferit, astfel încât să stimuleze o performanță constantă pe tot parcursul sezonului. Aceasta ar putea menține un nivel ridicat de concentrare și determinare în rândul fotbaliștilor, contribuind astfel la atingerea obiectivelor echipei.

Mihai Rotaru a întârziat plata salariilor jucătorilor

„E luată mai demult treaba asta, dar poate acum a anunțat. Nu a mai făcut asta până acum. Eu m-am mai rugat de el de câteva ori, dar nu a vrut. Până la urmă, uite că s-a gândit la asta. A încercat cu de toate, trebuia să încerce și cu situația asta puțin, pentru ca jucătorii să-și dea seama unde joacă.

De ce să nu le taie jumătate din salariu? Nu le taie banii, dar întârzie cu cealaltă parte din salariu. În momentul în care tu ai salariul de 10-15.000 de euro, nu poți să trăiești într-o lună cu 7.000 de euro? Dar să vedem, le convine?

Dacă nu te sperie o situație ca asta, e grav atunci. E normal ca unei echipe ca Universitatea Craiova să i se întample așa ceva? Să nu mai câștige de la 1 octombrie?”, a adaugat Sorin Cârțu, la Fotbal Club.

În lumina acestor observații, se pune întrebarea despre modul în care clubul va reacționa la sfaturile lui Sorin Cârțu. Este posibil ca aceste recomandări să conducă la o revizuire a strategiei de gestionare a recompenselor financiare, în speranța că Universitatea Craiova va reveni pe drumul succesului.

Într-un sezon plin de provocări, abordarea corectă față de motivarea și răsplătirea jucătorilor ar putea face diferența între un loc fruntaș în clasament și o poziție mediocră în spatele liderilor.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.