Sorin Cârțu a spus tot ce crede fără menajamente

0

Sorin Cârțu a izbucnit într-un val de critici dure îndreptate către Universitatea Craiova, după remiza dezamăgitoare înregistrată în confruntarea cu U Cluj. Într-un atac direct, antrenorul a caracterizat evoluția echipei ca fiind „Peninsula Balcanică pe teren”, adăugând și un plus de critici pentru banca tehnică.

„Alb-albaștrii” au scăpat ca printre degete cele trei puncte din confruntarea de pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar Cârțu nu s-a ferit să-și exprime nemulțumirea. Dezamăgit de prestația echipei, antrenorul a subliniat și transferurile din această iarnă, arătând că schimbările aduse lotului nu au adus îmbunătățiri semnificative.

„Erau în teren un macedonean, un hondurian, un georgian și doi bosniaci, Peninsula Balcanica, plus balcanicul nostru de pe bancă. Sunt vreo câțiva jucători la noi care întotdeauna când sunt situații din astea sunt pierduți complet, nu mai ai nicio șansă cu ei, black-out. Nu mai ai nicio șansă cu ei să mai recuperezi, omul se comportă tot în acelaș fel.

Este inadmisibil ca în minutul 87 când e o lovitură liberă de pe partea stângă de atac, acolo se adună toți jucătorii în careu. Știi cine bate lovitura aia? Un jucător care a venit de trei sau patru zile la echipa asta, bosniacul ăla. Fazele fixe pe care le lucrezi la antrenamente le lucrezi și în baza unor scheme, tactici.

Bați tu de aici, ridic o mână, două, patru degete și atunci tu ataci scurtul. Ăsta vine de pe bancă e clar că nu putea fi băgat în nu știu ce scheme de fază fixă. La o fază în care poți să rupi echilibrul jocului, altă lume câștigă că e un corner bătut smecherește, câștigă din dintr-o lovitură liberă.

Cum să bată ăsta, chiar atât de aiuriți. Nu îl mai recunosc pentru că nici nu vreau să îmi încarc memoria, mie nu îmi plac. Eu recunosc și spun că tot ce s-a adus aici nu îmi place niciunul. Nu spun că are valoare sau nu are valoare, eu nu comentez e bun sau nu e bun”, a spus Sorin Cârțu, potrivit fanatik.ro.

Sorin Cârțu îl face praf pe Nicușor Bancu

Fostul președinte al Universității Craiova și-a îndreptat săgețile critice și către Nicușor Bancu, acuzându-l de lipsa unei conduite de lider în calitate de căpitan al echipei. Cârțu i-a pus în cârcă rezultatul remizei, subliniind că ar fi de așteptat mai mult de la un jucător cu rolul de căpitan.

„M-am uitat și la Bancu, este jucătorul nostru numărul 1, este cel mai important și bun jucător. Da nu poți să fii cu capul atât de mare în timpul unui joc, să te expui atât de mult și la niște greșeli personale și să nu ai o atitudine de lider, așa cum te percepe toată lumea și cum te vrem să fii la echipa asta.

Să te impui asupra lor și să faci un echilibru în ceea ce înseamnă prestația acestor jucători. La ceea ce se întâmplă, sunt șapte etape din care am luat șase puncte, din astea șapte etape, patru s-au jucat acasă. Deci patru ai jucat acasă și trei în deplasare și acasă nu am câștigat niciun meci”, a punctat Sorin Cârțu.

Această serie de critici aprige vine în urma unei perioade oscilante pentru Universitatea Craiova. Deși au reușit să rupă o serie de rezultate negative în februarie, cu o victorie împotriva lui Sepsi, echipa lui Ivaylo Petev a revenit într-un impas în runda precedentă a Superligii. Cu atacurile venite din partea lui Sorin Cârțu, se anunță o perioadă dificilă și presiune sporită pentru Universitatea Craiova.

Foto: as.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri