Cu creșterea prețurilor la carburanți în minte, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre posibilitatea implementării unei scheme de compensare pentru a atenua impactul asupra consumatorilor.

Prețurile carburanților au cunoscut o creștere semnificativă, iar cele mai accesibile opțiuni rămân în continuare la OMV Petrom. Cu toate acestea, contextul incert legat de aderarea la Spațiul Schengen și influența evenimentelor geopolitice pot aduce noi turbulențe în piață în lunile următoare.

În ceea ce privește potențiala schemă de compensare, premierul Ciolacu a subliniat că prețurile carburanților au înregistrat deja fluctuații pe termen scurt și că Guvernul a luat măsuri pentru a proteja interesele consumatorilor. Una dintre aceste măsuri a fost dezvăluită ca urmare a discuțiilor dintre Ministrul Agriculturii și fermieri. Guvernul României a obținut 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană, la care s-au adăugat încă 30 de milioane de euro din bugetul național.

Acești bani au fost direcționați către Ministerul Agriculturii pentru a sprijini fermierii. Mai exact, a fost implementat un ajutor de 2 lei pentru fiecare litru de motorină consumat, folosind ca referință consumul de anul trecut. Această măsură are ca scop sprijinirea producției românești și protejarea intereselor consumatorilor, cu accent pe fermieri.

„Nu, dar nu am ştiut lucrul acesta. O să întreb la Consiliul Concurenţei. Nu cred. A existat undeva. Aţi văzut şi combustibili – în momentul în care se schimbă preţul la baril… cu adevărat că la noi se schimbă preţul cam repede. Eu ştiu că există acciză plătită deja. Statul român nu a mărit deloc acciza.E raportată în continuare la anul 2018 ca să nu aducem din nou inflaţie. E printre cele care imediat se văd în inflaţie”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a subliniat importanța investițiilor pe termen lung în producția internă de motorină, cu scopul de a asigura o mai mare independență energetică. Aceste strategii sunt considerate parte a unor proiecte naționale majore, asumate transpartinic de marile partide din România. Guvernul continuă să evalueze evoluția situației și să implementeze măsuri pentru a gestiona fluctuațiile prețurilor carburanților și pentru a proteja interesele cetățenilor.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.