Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a adus o veste bună pentru aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie din România. Valabilitatea cardurilor de energie va fi extinsă până la data de 31 martie 2024, oferind astfel sprijin suplimentar gospodăriilor vulnerabile pentru a face față iernii care se apropie.

Anunțul ministrului contrazice Poșta Română

Inițial, Poșta Română a anunțat că aceste carduri vor fi valabile până pe data de 27 decembrie, însă Guvernul a intervenit pentru a prelungi termenul de valabilitate, asigurându-se astfel că cetățenii cu nevoi speciale vor avea resursele necesare pentru a-și asigura căldura și lumina în locuințele lor.

Adrian Câciu a scris pe pagina sa de Facebook: „Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, am obținut acordul pentru prelungirea valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal.”

Sprijin pentru românii cu buget redus

Această prelungire a termenului de valabilitate vine în sprijinul familiilor vulnerabile din România, asigurându-le că vor putea să își acopere costurile cu energia într-o perioadă dificilă, în care temperaturile scad semnificativ.

Cu toate acestea, este important de menționat că Poșta Română a emis inițial un anunț care specifica că sumele primite sub formă de ajutor prin aceste carduri de energie pot fi folosite doar până la data de 27 decembrie. Cu noile modificări legislative, aceste carduri vor fi valabile până la data de 31 martie 2024, oferindu-le beneficiarilor un răgaz suplimentar pentru a-și gestiona resursele și pentru a acoperi cheltuielile cu energia.

Aceste carduri de energie permit plăți pentru facturi de energie termică și curent electric, reprezentând un sprijin esențial pentru gospodăriile cu venituri reduse. Prin prelungirea termenului de valabilitate, se urmărește să se asigure că aceste ajutoare ajung la cei care au cu adevărat nevoie de ele, făcând față eficient provocărilor sezonului rece.

Foto: stiridecluj.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.