În lumea fotbalului românesc, numele Zeljko Kopic a devenit sinonim cu miracolele. Deși a preluat conducerea echipei Dinamo abia în decembrie 2023, croatul a reușit să facă în doar trei luni ceea ce mulți considerau imposibil: să transforme „câinii roșii” într-o forță competitivă și să le ofere o șansă reală de a evita retrogradarea.

Venind la Dinamo cu o nouă „idee de joc”, Zeljko Kopic nu s-a mulțumit doar să schimbe tactica sau să aducă câțiva jucători noi în echipă. El a adus cu el o inovație revoluționară care a transformat complet modul în care clubul funcționează atât pe teren, cât și în afara acestuia.

Această inovație constă în utilizarea inelului inteligent Ultrahuman, care este purtat non-stop de fiecare jucător din lotul lui Dinamo. Sub îndrumarea lui Kopic și a preparatorului fizic Aleksa Boskovic, aceste inele monitorizează constant datele vitale ale jucătorilor, atât în timpul antrenamentelor, cât și în timpul liber. Astfel, staff-ul tehnic poate monitoriza cu precizie aspecte precum ritmul cardiac, calitatea somnului și recuperarea după efort, oferindu-le jucătorilor o atenție personalizată și optimizând performanța lor pe teren.

Tehnologia ajută la performanțele lui Dinamo

În plus față de beneficiile evidente pentru performanța sportivă, utilizarea inelului Ultrahuman a avut și un impact pozitiv asupra managementului clubului. Prin intermediul unui parteneriat stabilit de Zeljko Kopic, clubul Dinamo a devenit asociat cu firma Ultrahuman, asigurându-și astfel accesul la această tehnologie de ultimă generație.

Deși investiția inițială poate părea semnificativă, având în vedere costul de 349 de dolari per inel, rezultatele nu au întârziat să apară. Echipa a înregistrat o creștere semnificativă în clasamentul play-out-ului și a reușit să depășească echipele FC Voluntari și FC Botoșani, ceea ce a atras elogii din partea unor figuri importante din lumea fotbalului românesc, cum ar fi Ciprian Marica.

Astfel, inovația lui Zeljko Kopic nu doar că a adus o nouă dimensiune în pregătirea sportivă, dar a reprezentat și un pas important în modernizarea și consolidarea echipei Dinamo. Cu fiecare meci, „câinii roșii” demonstrează că nu doar tradiția îi definește, ci și capacitatea de a adopta și de a se adapta la tehnologiile de vârf pentru a atinge performanțe remarcabile în fotbalul contemporan.

Foto: doardinamo.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.