Dinamo trăiește o perioadă de revigorare sub îndrumarea antrenorului Zeljko Kopic, iar Ciprian Marica își exprimă aprecierea pentru transformarea remarcabilă a „câinilor”. Echipa a acumulat patru victorii în ultimele șase etape din sezonul regulat al Superligii, ceea ce schimbă radical perspectivele pentru formația din „Groapă”.

Ciprian Marica, un nume binecunoscut în lumea fotbalului românesc, consideră că scenariul ca Dinamo să evite barajul și să se salveze direct de la retrogradare a devenit plauzibil în urma evoluțiilor constante ale echipei în campionat. Performanțele recente ale „roș-albilor” au stârnit optimismul în rândul suporterilor și au consolidat încrederea în abilitățile antrenorului croat Zeljko Kopic.

„Pentru Dinamo, nu e cea mai bună situație. Dinamo ne obișnuia să câștige tot sau să facă un egal din când în când. Ținând cont de circumstanțele de astăzi și de ce se întâmplă acolo, sunt bine, rezultatele astea le dau speranțe. Dacă până acum nici locul din clasament și nici jocul nu le dădeau speranțe, astăzi Dinamo speră și are de ce să o facă.

Dinamo și-a revenit, nu numai cu noi, dar începând cu noi au jucat un fotbal bun. E o echipă care a început să pună presiune pe adversar, să reziste 90 de minute. De obicei nu rezistau nicio repriză sau așa părea până acum”, a spus Ciprian Marica, potrivit Playsport.ro.

Dinamo nu va mai retrograda

Antrenorul Kopic a reușit să ridice Dinamo pe locul de baraj, o realizare notabilă, recunoscută și de oficialii Farului. Marica admite că a fost sceptic la început în privința selecției lui Kopic pentru postul de antrenor al echipei, dar rezultatele obținute au demonstrat că a fost o alegere inspirată. Transformarea echipei sub conducerea sa arată că Kopic a adus o viziune și o strategie eficiente în pregătirea și motivarea jucătorilor.

„Cumva, jocul le dă speranță. Să sperăm că alegerea făcută cu antrenor străin e ce trebuie. Sincer, eram sceptic. Când te duci să câștigi campionatul sau să lupți pentru evitarea retrogradării ai nevoie să știi fiecare detaliu.

Mi-era că un antrenor străin are nevoie de timp, iar Dinamo e în criză de timp. Dar uite că reușește, cu greu, la început a fost mai anevoios. Uite că reușește un antrenor străin să pună Dinamo pe linia de plutire si să spere că se poate salva. Și chiar, de ce nu? Chiar cred că Dinamo poate să se salveze”, a mai spus Marica.

Într-un meci tensionat vineri, Dinamo a obținut o victorie la limită împotriva echipei UTA, scor 1-0. Gregorio a fost eroul zilei, marcând unicul gol al partidei în minutul 20. Această victorie a propulsat Dinamo pe locul 14 în clasament, ducând echipa din „Groapă” în afara pericolului retrogradării directe în Liga 2.

Cu ambiția de a continua pe această traiectorie ascendentă, echipa și suporterii sunt încântați de schimbările semnificative pe care Kopic le-a adus într-un timp relativ scurt. Cu fiecare victorie, Dinamo se apropie de obiectivul salvării, iar întreaga comunitate fotbalistică privește cu interes următoarele evoluții ale unei echipe care refuză să se lase doborâtă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.