Zeljko Kopic, antrenorul echipei Dinamo, și-a exprimat încrederea și strategia înaintea partidei retur din barajul de menținere/promovare în Superligă împotriva echipei Csikszereda. În conferința de presă susținută recent, tehnicianul a explicat clar ce trebuie făcut pentru a asigura prezența echipei sale în prima ligă și sezonul viitor.

„Da, suntem aproape să ne salvăm. Cred că 2-0 este un rezultat bun pentru noi. În al doilea meci trebuie să fim concentrați la maximum, să fim pregătiți din punct de vedere tactic. Trebuie să fie la maximă intensitate pentru a oferi totul pe teren și pentru a evita retrogradarea.

Am obținut un rezultat bun, dar trebuie să fim concentrați la maximum pentru al doilea meci. Nu se pune problema să mergem să apărăm acest 2-0. Mergem să jucăm și să câștigăm meciul.

Oricine ne poate surprinde și orice poate suprinde orice echipă. Dacă nu suntem la nivel maximum, Csikszereda are ceva calitate. Asta am spus și înainte de primul meci. Nu au nimic de pierdut, vor da totul pentru a ne surprinde”, a declarat Zeljko Kopic.

Zeljko Kopic își îndeamnă jucătorii la atac

Kopic, care a preluat conducerea tehnică a echipei Dinamo la începutul lunii decembrie, înlocuindu-l pe Ovidiu Burcă, a subliniat că echipa sa nu va merge în deplasare cu intenția de a apăra avantajul de 2-0 obținut în tur. „Nu se pune problema să mergem să apărăm acest 2-0. Trebuie să fim agresivi și să căutăm să marcăm”, a declarat ferm antrenorul.

În ultima etapă a play-out-ului Superligii, Dinamo a reușit să evite retrogradarea directă datorită unei victorii cruciale împotriva echipei UTA Arad. Acest succes a propulsat echipa din Ștefan cel Mare în barajul de menținere/promovare împotriva formației Csikszereda Miercurea Ciuc.

Partida tur a fost un adevărat spectacol pentru fanii dinamoviști. Echipa a obținut o victorie categorică, scor 2-0, datorită golurilor marcate de Dennis Politic. Acest rezultat a adus o mare bucurie suporterilor, care au umplut tribunele stadionului, înregistrând o audiență record pentru ultimii ani – 31.123 de suporteri au fost prezenți pentru a-și susține echipa favorită.

Deși rezultatul din tur pare să fie unul decisiv, Kopic a subliniat că echipa nu trebuie să se relaxeze. „Victoria din manșa tur este importantă, dar nu ne putem permite să ne relaxăm. Trebuie să fim concentrați și să jucăm la fel de bine și în retur”, a spus antrenorul, cerând o concentrare maximă din partea jucătorilor săi.

Returul barajului se anunță a fi la fel de intens ca și partida tur, iar Dinamo are nevoie de aceeași determinare și concentrare pentru a asigura prezența în Superligă și în sezonul viitor. Cu un Kopic determinat la cârmă și cu suportul fervent al fanilor, „câinii” sunt pregătiți să lupte pentru locul lor în prima ligă a fotbalului românesc.

Foto: doarromania.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.