SC Dinamo 1948 SA a obținut o victorie semnificativă în procesul său de reorganizare judiciară, după ce Diego Fabbrini, fostul fotbalist al echipei, a pierdut ultima cale importantă de atac. Avocatul lui Fabbrini nu a depus apel în termenul legal stabilit de Legea Insolvenței, lăsând clubul fără unul dintre cei mai aprigi contestatori ai săi.

Dinamo a intrat în insolvență în vara anului 2021, iar Fabbrini a fost unul dintre creditorii chirografari care au contestat în repetate rânduri planul de reorganizare propus de RTZ & Partners SPRL. Planul de reorganizare, aprobat de judecător în septembrie anul trecut, a exclus creditorii chirografari de la retribuiri, reducând datoriile clubului cu aproximativ 5 milioane de euro.

Fabbrini pierde ultima contestație

Diego Fabbrini a fost cel mai vocal critic al acestei decizii, depunând multiple contestații la fond și la Curtea de Apel, toate respinse de instanțe. Ultima contestație importantă, care viza tabelul definitiv actualizat al creanțelor, a fost soluționată favorabil pentru administratorul judiciar la finalul lunii februarie. Publicarea deciziei în Buletinul Procedurilor de Insolvență a avut loc pe 8 mai, iar termenul pentru apel a expirat pe 16 mai fără ca avocatul lui Fabbrini să acționeze.

Implicații pentru SC Dinamo 1948 SA

Cu Fabbrini înlăturat din lista contestatorilor, Dinamo are acum cale liberă spre finalizarea procesului de reorganizare judiciară. Clubul mai are de achitat aproximativ 1 milion de euro pentru a ieși din insolvență, sumă care include creanțele curente și onorariul administratorului judiciar. De asemenea, creanța de 5,8 milioane lei către APCH va fi achitată după ieșirea din insolvență, împreună cu alte datorii curente.

Ultimul obstacol: Mircea Rednic

Procesul cu Mircea Rednic rămâne ultimul obstacol major pentru Dinamo. Rednic, fostul antrenor al echipei, solicită plata a patru salarii compensatorii, totalizând 32.000 de euro. Tribunalul București urmează să se pronunțe în acest caz pe 29 mai. Deși suma este semnificativă, nu se așteaptă ca un eventual succes al lui Rednic să deschidă alte litigii similare.

Pe lângă cazul Rednic, Diego Fabbrini așteaptă și un răspuns de la Curtea Supremă, unde a formulat o excepție de neconstituționalitate în procesul său pierdut. Șansele ca Înalta Curte de Casație și Justiție să schimbe decizia în favoarea lui Fabbrini sunt, însă, minime.

Decizia de a nu face apel a avocatului lui Diego Fabbrini marchează un moment crucial pentru SC Dinamo 1948 SA, oferind clubului o șansă reală de a finaliza procesul de reorganizare judiciară și de a-și stabiliza situația financiară. Cu doar câțiva pași rămași, Dinamo se apropie de reintegrarea completă în circuitul economic, lăsând în urmă una dintre cele mai tumultuoase perioade din istoria sa recentă.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.