Spania este una dintre cele mai interesante țări din lume, cu o istorie bogată și plină de evenimente. În decursul timpului, această țară europeană a dominat o bună parte a lumii, de aceea limba spaniolă este una dintre cele mai vorbite din lume.

Lucruri mai puțin știute despre Spania

Spania are o istorie îndelungată, fiind locuită încă din perioada preistorică. În prezent, este a doua cea mai mare țară din Europa.

Barcelona este cel mai vizitat oraș spaniol, fiind cunoscut pentru arhitectura sa unică și pentru operele lui Antoni Gaudi.

Dacă mergeți în sudul Spaniei, veți găsi o mulțime de plaje magnifice, inclusiv cele din Costa del Sol, Costa de la Luz și Costa Blanca.

Valencia este cunoscută pentru festivalul său anual Las Fallas, în care oamenii ard giganticele statui făcute din carton și hârtie maché.

Spania este locul de naștere al unor artiști celebri, precum Pablo Picasso, Salvador Dali și Diego Velazquez.

În această țară, orele de prânz sunt sacrosancte. Oamenii obișnuiesc să mănânce prânzul între 2 și 4 după-amiaza, iar magazinele și birourile sunt de obicei închise în această perioadă.

Madrid, capitala Spaniei, este cel mai mare oraș din țară și unul dintre cele mai mari din Europa.

În regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei, oamenii vorbesc limba catalană, în timp ce în restul țării se vorbește spaniola.

Toledo, orașul vechi din centrul Spaniei, este un loc înscris în patrimoniu mondial UNESCO, fiind cunoscut pentru arhitectura sa medievală și pentru colecția impresionantă de artă.

Sevilla este cunoscută pentru flamenco, un dans tradițional spaniol, și pentru celebrele sale festivaluri, cum ar fi Feria de Abril.

Spania este cel mai mare producător de măsline din lume, cu o producție anuală de peste 1,5 milioane de tone.

Pamplona, în nordul Spaniei, este cunoscută pentru celebrul său festival San Fermín, în care oamenii fug în fața taurilor pe străzile orașului.

Spania are peste 8.000 de kilometri de coastă, fiind una dintre cele mai populare destinații de vacanță de pe planetă.

Alhambra, un palat maur situat în Granada, este o atracție turistică importantă, fiind în scris în patrimoniul mondial UNESCO.

În Spania, mâncarea este un subiect serios. Fiecare regiune are propria sa specialitate culinară, de la paella în Valencia la gazpacho în Andaluzia.

Spania c

Flamenco este un dans tradițional spaniol, care a fost declarat Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității de către UNESCO în 2010.

Cele mai multe baruri din lume

Spania are cel mai mare număr de baruri per capita din lume, cu o medie de 1 bar la fiecare 132 de persoane.

În Valencia, se celebrează o sărbătoare unică, numită La Tomatina, unde oamenii aruncă cu roșii la unul pe altul în timpul unei parade.

La Palma, insula canară, este considerată cel mai bun loc din lume pentru observarea stelelor datorită cerului său întunecat și curat.

La Sagrada Familia din Barcelona este o catedrală neîncheiată, proiectată de Gaudi, care a fost în construcție de peste 100 de ani.

Spania are cea mai înaltă conductă de apă din lume, care se întinde pe o distanță de 82 de kilometri și transportă apă de la un lac la altul.

Spania are cele mai multe monumente și situri de patrimoniu mondial UNESCO din lume, cu un total de 47 de situri.

Spania are o suprafață de peste 505.000 km² și este cea de-a doua țară ca mărime din Europa.

La Palma, una dintre insulele Canare, are cel mai curat cer din lume, ceea ce o face o destinație populară pentru astronomi.

În regiunea Bardenas Reales din nordul Spaniei, peisajul semiarid, care pare desprins dintr-un film western, a fost folosit ca loc de filmare pentru Game of Thrones.

În Spania există mai mult de 8.000 de peșteri, iar cele mai cunoscute sunt cele de la Altamira, care conțin picturi preistorice vechi de peste 14.000 de ani.

Málaga, orașul natal al lui Pablo Picasso, găzduiește Muzeul Picasso, care găzduiește o colecție impresionantă de lucrări de artă ale artistului.

Spania a fost prima țară care a introdus roșul ca simbol al dragostei și pasiunii, ceea ce a condus la obiceiul cadoului de flori roșii la evenimente romantice.

Spania are una dintre cele mai mari producții de vin din lume, cu vinuri celebre, precum Rioja, Cava și Sherry.

Alte atracții turistice inedite din Spania includ Calella de Palafrugell, un oraș mic și pitoresc pe coasta mediteraneeană, și Cuenca, un oraș înalt cu clădiri suspendate deasupra unui canion adânc.

În multe regiuni ale Spaniei, se celebrează carnavalul cu parade, costume și petreceri. Cele mai mari carnavaluri au loc în Santa Cruz de Tenerife și Las Palmas de Gran Canaria.

Spania este cunoscută pentru muzica sa tradițională, cum ar fi flamenco, dar și pentru producția de muzică populară modernă. Artiști celebri precum Enrique Iglesias, Julio Iglesias și Rosalía s-au născut în această țară.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.