Adrian Năstase a mărturisit la Metropola TV despre cum l-a angajat pe Cozmin Gușă la recomandarea generalului Iulian Vlad, fost șef al Securității. Fostul șef de la Realitatea TV lua dosarele membrilor PSD de la partid și le ducea lui Traian Băsescu, spune Năstase.

Eu am gândit atunci, am gândit bine, dar am greșit în alegerea pe care am facut-o, am gândit că este nevoie de un fel de city manager. De cineva care să gestioneze, să fie un administrator. Cozmin Gușă, venind în Kiseleff, a dorit să cucerească puterea.

Nu-mi aduc aminte cine mi l-a recomandat, dar stiu că am vorbit cu Dan Voiculescu, el (n.r.: Cozmin Gușă) lucra acolo. Și am mai vorbit cu generalul Vlad, știam că generalul Vlad (n.r.: Iulian Vlad) îl știe destul de bine, și i-am cerut părerea. Opinia lui a fost favorabilă. Dar practic, venind la partid… când părinții nu sunt acasă, copiii încearcă să facă tot felul de prostii. El a încercat să construiască un alt centru de putere, și-a pus în cap toți liderii partidului. Comentariile lui au deranjat, relația cu Ion Iliescu s-a tensionat foarte tare. A fost o greșeală, privind înapoi. Ideea în sine era bună, dar alegerea persoanei nu a fost cea mai bună. Faptul că a dus apoi dosarele de la PSD lui Băsescu a fost efectiv o trădare, a spus Adrian Năstase.

Ce crede Cozmin Gușă despre Adrian Năstase?

cozmin gusa

Replica lui Cozmin Gușă nu a întârziat să apară, susținând că Adrian Năstase a trădat interesele României în favoarea Moscovei.

Pe Adrian Năstase, când îl întrebi despre Cozmin Gușă, depinde de anul, anotimpul sau perioada în care răspunde, ceea ce nu e tocmai normal la un om de 70 de ani, vârstă la care alții abia se gândesc să candideze la prezidențiale. Legat de subiectul trădării, eu nu trădez niciodată și asta o știu toți apropiații mei. Adrian Năstase nu a aflat nimic despre Dan Voiculescu de la mine, Băsescu nu a aflat despre Năstase șamd.

Două precizări aș dori să fac. Faptul că m-a recomandat generalul Iulian Vlad, pentru mine a fost o onoare. Atunci am sesizat că relația mea cu generalul Vlad era una de prietenie, dar a lui Adrian Năstase era una asimilabilă unui fost colaborator al Securității, adică mai umilă, așa mi s-a părut mie. De altfel, această dezvăluire a lui, care mă bucură, îl așează într-o anumită postură.

A doua precizare: eu într-adevăr, acum vreo săptămână, într-o emisiune la TV am vorbit despre niște gesturi ale lui Adrian Năstase, asimilabile oarecum trădării, de la o scenă din Moscova, când el a neglijat interesul național în clădirea Casei Albe, clădirea Guvernului Rusiei, într-o vizită oficială din 2002, lucru despre care pot discuta și cei care au fost de față. Se poate discuta despre privatizările pe care le-a realizat, toate împotriva interesului național. Că discutăm despre Petrom, Sidex, Distrigaz etc. pe care suveranistul Năstase le-a cedat pe bani de nimic punând bazele încă de atunci acestei colonizări nefericite a României.

În 2003, eu mi-am dat demisia din PSD, tocmai pentru că am fost trădat de către Adrian Năstase. Cu Ion Iliescu aveam deja o relație apropiată și el știa despre această trădare, tocmai de aceea s-a opus demisiei mele.

Mă bucur că Adrian Năstase a readus în circuit această poveste și sunt dispus să particip oricând, la orice emisiune unde vom discuta, pe bază de argumente, cine pe cine a trădat, dar vă asigur că nu voi fi găsit vinovat nici în ceea ce îl privește, nici în ceea ce privește România, a spus Cozmin Gușă, pentru STIRIPESURSE.RO.

Foto: playtech.ro și dc360.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.