Andrei Ivan, în vârstă de 27 de ani, trăiește o perioadă mai dificilă în acest sezon la Universitatea Craiova, club la care a revenit în 2019, după două experiențe în străinătate. Deși a început cariera sa la Craiova și s-a bucurat de succes, sezonul curent pare să nu fie la înălțimea așteptărilor pentru atacantul român.

Parcursul lui Andrei Ivan a inclus o plecare în străinătate la FC Krasnodar în 2017, pentru suma de trei milioane de euro. A urmat o perioadă de împrumut la Rapid Vienna, iar în 2019 s-a întors la Universitatea Craiova, transferul fiind evaluat la 1.500.000 de euro.

Andrei Ivan, încurajat de Sorin Cârțu

Sorin Cârțu, fostul președinte al clubului Universitatea Craiova, a fost recent întrebat despre forma actuală a lui Andrei Ivan și a transmis un mesaj clar către antrenorul echipei, Ivaylo Petev, în legătură cu performanțele atacantului.

Cifrele din acest sezon arată că Ivan a evoluat în 24 de meciuri, reușind să înscrie trei goluri și să ofere două pase decisive. Cu toate acestea, cota de piață a lui Andrei Ivan, conform Transfermarkt, se situează la 2.400.000 de euro.

Sorin Cârțu, având o experiență considerabilă în fotbal, a oferit un mesaj critic pentru antrenorul Ivaylo Petev, subliniind că forma lui Ivan nu corespunde așteptărilor. Cu toate că atacantul român a avut momente de strălucire, performanțele sale par să nu atingă nivelul pe care îl așteptau suporterii și conducerea Universității Craiova.

”Să-l forțeze mai mult (n.r. pe Andrei Ivan). Sunt jucători pe care antrenorul trebuie să-i forțeze. Înainte îl forțau pe Kurtic de zici că avea 19 ani și era mare talent.

Eu nu l-aș fi schimbat pe Ivan, aș fi jucat și cu Markovic (n.r. la meciul cu FC Botoșani). Mi s-a părut aiurea să joc cu Ivan atacant central.

Ivan e un jucător de spații, poate juca atacant central, dar nu la partida asta cu FC Botoșani. Poate ar fi trebuit să joace cu el în stânga și cu Markovic sau Koljic central.

Echipa a fost influențată și de greșeli individuale, la portar. La mine, portarii îi alegeau antrenorii de portari. Portarii și atacanții se nasc.

Legătura între ei trebuie să fie una sentimentală. Portarii au avut evoluții bune când a fost Tudor (n.r. antrenori de portari). Bulgarul a vrut să vină cu unul de-al lor, cu un prieten”, a spus Sorin Cârțu, la Liga Digisport.

În acest context, viitorul lui Andrei Ivan la echipa din Bănie rămâne incert, iar evoluțiile ulterioare vor arăta dacă antrenorul Ivaylo Petev va reuși să revitalizeze forma atacantului sau dacă acesta va căuta noi oportunități pentru a-și relansa cariera în fotbalul românesc sau peste hotare.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.