Arbitrul de la Universitatea Craiova – FCSB nu este pe placul lui Gigi Becali

0

Derby-ul așteptat dintre Universitatea Craiova și FCSB, programat să aibă loc duminică la ora 20:00, va fi arbitrat de Marcel Bîrsan, o alegere care a stârnit deja dezbateri aprinse în lumea fotbalului românesc. Delegarea lui Bîrsan pentru acest meci a fost făcută de Kyros Vasarras și este considerată periculoasă, având în vedere antecedentele sale la partidele desfășurate în Bănie.

Marcel Bîrsan a fost în centrul atenției în urma meciului pierdut de FCSB pe stadionul „Ion Oblemenco” în iulie 2020, scor 1-2, cu Universitatea Craiova. Gigi Becali, latifundiarul din Pipera, nu s-a ferit să-l critice vehement pe Bîrsan, susținând că arbitrajul a favorizat echipa olteană antrenată atunci de Cristiano Bergodi. Acest incident a generat o tiradă a lui Becali împotriva arbitrului, aruncând o umbră asupra integrității acestuia.

„Cum poți să câștigi? Ce să faci? Craiova n-a jucat nimic. A primit cadou 11 metri la Vintilă și la Koljic. Dacă îl vezi pe Bîrsan arbitru…Nu vreau să mai jignesc, dar pune, mă, un arbitru bun. Ei nu-l știu pe Bîrsan? Nu-l văd? Eu nu cred că vorbește, nu cred că are atâta stăpânire ca să fie arbitru.

Nu vreau să fac păcat, dar nu se poate! Cred că cel care îl deleagă pe Bîrsan se uită la istoria lui. Și dacă te uiți, vezi că are o istorie extraordinară cu noi și la meciurile cu Craiova.

Cine îl deleagă vede calitățile lui de mare arbitru cu Craiova și zice ‘Hai să-l punem că e arbitru foarte bun!’. Când vin Neubert și Petrea? Să îl întrebăm pe Bîrsan! Să-l facem președintele Comisiei Centrale și președintele Federației! Nu e bine așa?„, a tunat Gigi Becali.

Patronul FCSB a continuat: „Cum să arbitrezi în halul ăsta? N-ai văzut bine, Bîrsane! Iartă-mă! Dacă vezi că trage de șort în fața ta nu dai 11 metri? Înseamnă că are mai multe…Văd sigur că e tragere de șort.

Jucătorii au jucat în nota lor, ce au jucat în ultima vreme. Vlad dă în minge și după îl lovește pe Koljic. Nu vezi că dă în minge. Noi în România avem un super arbitru, Bîrsan! Să-i dăm un leu albastru. Băi Bîrsane, unde te trezești, mă? Pe câmpie”.

Marcel Bîrsan nu este pe gustul lui Gigi Becali

Cu un loc în lista FIFA, ocupând poziția a 7-a, Marcel Bîrsan este considerat un arbitru controversat, iar experiența sa în derby-urile din Bănie atrage atenția. În trecut, Gigi Becali a expus public greșelile percepute ale lui Bîrsan, subliniind că acestea au afectat rezultatul meciului.

În actuala ediție de campionat, Bîrsan a arbitrat de două ori echipa FCSB și o singură dată Universitatea Craiova. În cele două întâlniri ale roș-albaștrilor conduse de Bîrsan, aceștia au obținut o victorie împotriva CFR Cluj, scor 1-0, dar au suferit o înfrângere acasă în fața Oțelului Galați, scor 0-2. Pe de altă parte, oltenii au pierdut singurul meci arbitrat de bucureșteanul Marcel Bîrsan în duelul cu Farul Constanța, scor 0-2.

Cu toate acestea, în ciuda controversei și a istoricului său contestat, Marcel Bîrsan va avea ocazia să își dovedească imparțialitatea și profesionalismul în derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Cu privire la acest aspect, așteptăm cu interes desfășurarea meciului și evoluția arbitrajului său într-unul dintre cele mai așteptate confruntări din fotbalul românesc.

Foto: romaniatv.net

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri