Cât mai rezistă coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR? Ce spune premierul?

0

Update – Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat marți seară noul acord al coaliției de guvernare.

După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de guvernare și performanță de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii, suntem o coaliție care cooperează, cu dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere. Suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să duc la o îmbunătățire a vieții românilor, a spus Ludovic Orban.


Știrea inițială

Război total între PNL și USR-PLUS, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu. După o săptămână de tensiune, în care liderii celor două formațiuni politice s-au contrat în spațiul public, Dan Barna, Florin Cîțu, Ludovic Orban s-au întâlnit față în față.

Toate partidele și-au pus dorințele pe masă și discutăm. Cea mai bună opțiune pentru România este această coaliție.

Aștept un nou nume pentru postul de ministru al Sănătății din partea USR-PLUS. Ca orice coaliție, este un mic moment de criză. Mâine la ora 16:00 vom relua discuțiile.

Eu vreau să facem ceva nu doar să promitem. Toți miniștrii vor fi evaluați și vom vedea ce va fi.

Vom vedea dacă există raportări false în privința morților de Covid-19, așa cum a declarat Vlad Voiculescu și în felul acesta am făcut un grup de lucru.

În momentul de față nu există nicio dovadă că așa ceva ar fi adevărat, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

Premierul a mărturisit de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu și ce așteaptă în perioada următoare. Acesta nu este de acord cu atacurile în cadrul Guvernului.

Eu nu primesc documente direct. Există anumită proceduri și filtre. Am vorbit cu Vlad Voiculescu am discutat de situația de la Balș. Au fost multe probleme pe care Vlad Voiculescu nu le-a rezolvat. Mi-am exercitat un drept constituțional, nu am ce sa îmi reproșez. Sunt de acord să discutăm și să fim flexibili, însă nu negociez Constituția. Așteptăm noua propunere din partea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, a adăugat Florin Cîțu pentru sursa citată mai sus.

Liderii PNL, UDMR și USR-PLUS se vor revedea mâine de la ora 16:00 pentru o nouă rundă de negocieri. USR-PLUS cere ca Florin Cîțu să nu mai fie premierul României după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, șeful statului nu a avut nicio reacție, până în acest moment, cu privire la scandalul din coaliție.

Foto: Digi24

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri