Dan Diaconescu este un om de afaceri și fost politician român care a deținut mai multe funcții în domeniul media și politic. El este cel mai bine cunoscut ca fondator și proprietar al postului de televiziune OTV (Oglinda TV), care a fost cunoscut pentru conținutul său controversat și pentru acoperirea evenimentelor politice din România.

În plus față de cariera sa în media, Diaconescu a fost, de asemenea, implicat în politică, fiind fondatorul și președintele Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), care a fost activ în perioada 2011-2014. Diaconescu a fost în mod constant implicat în probleme juridice și a fost acuzat de fraude financiare și alte infracțiuni.

Ce avere are Dan Diaconescu?

Valoarea exactă a averii lui Diaconescu este dificil de estimat, deoarece nu există informații oficiale cu privire la activele sale nete. Cu toate acestea, se știe că a avut o avere semnificativă în timpul când conducea postul de televiziune OTV și era implicat în politică, însă în urma problemelor juridice și financiare ale sale, averea sa a scăzut semnificativ.

În 2013, Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Dan Diaconescu este acuzat în prezent de sex cu minore. Acesta a negat toate probele arătate de procurori și cazul urmează să fie judecat.

În prezent, Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat din închisoare și și-a reluat activitatea în domeniul media și afaceri.

În urmă cu 10 ani,  Diaconescu  era topul celor mai bogați români, deținând o avere de aproximativ 30 milioane euro. Jurnalistul se lăuda atunci că are vile, yacht, avion și elicoptere.

Ceea ce e sigur e că fostul patron OTV deține două limuzine, un Rolls Royce de 385.000 de euro şi un Mercedes SLK de 70.000 de euro, mai multe proprietăţi în ţară, estimate la câteva milioane de euro și ceasuri de circa 400.000 de euro, potrivit stirilekanald.ro.

Foto: fanatik.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.