Adservio reprezintă o platformă online de management şcolar care a fost creată și dezvoltată de antreprenorul Alexandru Holicov, din Iaşi. Ea se extinde în Finlanda, Austria, Ungaria şi Germania. Costul total al extinderii este de aproximativ 2,5 milioane euro, conform fondatorului.

Adservio are interfață simplă și un spațiu de stocare nelimitat, permițând utilizatorilor să creeze rapid grupuri şi clase, profesorul să dea, să corectezi teme, să poată programa lucrări de control şi teze, să urmărească progresul elevilor etc. Potrivit specialiștilor în învățământ, centralizând totul pe o singură platformă, poate elimina birocraţia şi este foarte util în a câştiga timp pentru predare.

Scopul autorilor proiectului pentru viitorul apropiat este continuarea digitalizării educaţiei din România, prin extinderea platformei şi a proiectelor. Ei, își doresc să poată extinde activitatea în afara țării, astfel au ales dintre 13 state posibile Finlanda, Austria, Ungaria şi Germania.

Ţinta noastră este continuarea digitalizării educaţiei din România, prin extinderea platformei şi a proiectelor care ne definesc. Mai mult, ne dorim să extindem activitatea în afara ţării, astfel am ales dintre 13 state posibile Finlanda, Austria, Ungaria şi Germania. Acestea sunt state unde digitalizarea educaţiei este un subiect de actualitate, cu foarte mare potenţial pentru a primi iniţiative ca Adservio. Investiţia estimată pentru extinderea operaţiunilor în Finlanda, Austria, Germania şi Ungaria se ridică la aproximativ 2,5 milioane euro, a declarat Alexandru Holicov, pentru zf.ro.

Cum funcționează Adversio?

Cu alte cuvinte, este vorba despre un program care permite acordarea de note, însemnarea absenţelor, calcularea mediei în timp real, realizarea unor statistici despre evoluţia elevului sau performanţele sale şi multe altele.

Cu Adservio, elevii se implică mai mult şi comunică mai uşor. Ca profesor, poţi posta subiecte de discuție, primeşti temele elevilor direct in cont și le poţi oferi feedback. Iar toate acestea încurajează comunicarea și interactivitatea în procesul educaţional, se arată pe site-ul platformei.

Toate acestea sunt vizibile pentru profesori, elevi şi părinţi în egală măsură. Școlile care folosesc platforma nu trebuie să plătească nimic, în schimb părinții trebuie să achiziționeze un abonament de 2 euro pe lună.

Adservio a fost implementată în peste 300 de şcoli din România, dintre care 23 în Bucureşti şi Ilfov. Rezultatele implementării platformei în aceste şcoli sunt evidente, spune fondatorul Adservio. Rezultatele sunt extraordinare, iar statisticile o arată,  în unele unităţi de învăţământ s-au înregistrat cu până la 63% mai puţine absenţe, în timp ce media pe unitate şcolară a crescut cu un punct.

Adservio și-a ales ca misiune schimbarea educației, aceasta fiind cea mai bună cale de a dezvolta societatea. Cu ajutorul tehnologiei, platforma Adservio transformă școala într-o experiență cu sens și ușor accesibilă pentru elevi, profesori, părinți și administrație deopotrivă, devenind o eȘcoală. Echipa lucrează intens și la modulele de predare video.

În anul 2018, afacerea antreprenorului din Iași a avut o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de lei.

Foto: start-up.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.