Conform relatărilor biblice, după Învierea sa, Iisus Hristos s-a arătat apostolilor și altor persoane în diferite ocazii și a avut mai multe conversații cu ei. Iată câteva dintre lucrurile pe care se presupune că le-a spus:

  1. „Pace vouă!” – acesta este salutul pe care Iisus Hristos l-a adresat apostolilor săi după Înviere.
  2. „Luați Duh Sfânt” – într-una dintre întâlnirile cu apostolii săi, Isus Hristos le-a suflat asupra lor și le-a spus să primească Duhul Sfânt, prin care să dobândească puterea de a propovădui evanghelia.
  3. „Mergeți și faceți ucenici din toate neamurile” – Isus Hristos a însărcinat apostolii săi să ducă Evanghelia în toată lumea și să facă ucenici din toate neamurile.
  4. „Cine crede și este botezat va fi mântuit, iar cine nu crede va fi osândit” – aceasta este o declarație a lui Isus Hristos referitoare la importanța credinței în el și a botezului.
  5. „Iată, eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului” – Isus Hristos a lăsat în urmă promisiunea că va fi mereu cu apostolii săi și cu toți cei care cred în el.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care se presupune că Iisus Hristos le-a spus apostolilor săi după Înviere. Relatările variază în funcție de Evanghelie și de interpretările diferitelor comunități creștine.

Unde s-a arătat Iisus Hristos apostolilor săi?

Conform relatărilor biblice, Iisus Hristos s-a arătat apostolilor săi în mai multe locuri după Înviere. Iată câteva dintre locațiile în care se presupune că s-a arătat:

  1. În Grădina Ghetsimani – după Înviere, Iisus Hristos s-a arătat Mariei Magdalena în grădina Ghetsimani, conform Evangheliei după Ioan.
  2. În casa unde se aflau apostolii – conform Evangheliei după Luca, Iisus Hristos s-a arătat într-o cameră în care se aflau apostolii săi.
  3. Pe drumul spre Emaus – potrivit Evangheliei după Luca, Mântuitorul s-a arătat la doi dintre ucenicii săi pe drumul spre Emaus.
  4. La Marea Tiberiadei – conform Evangheliei după Ioan, Isus Hristos s-a arătat apostolilor săi la Marea Tiberiadei, unde a avut loc un miracol al pescuirii abundente.
  5. Înainte de Înălțare – conform Evangheliei după Matei, Isus Hristos s-a arătat apostolilor săi înainte de Înălțare pe un munte din Galileea.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile în care se presupune că s-a arătat Isus Hristos după Înviere. Relatările variază în funcție de Evanghelie și de interpretările diferitelor comunități creștine.

Cum a avut loc Înălțarea Domnului la 40 de zile de la Înviere?

Conform relatărilor biblice, Înălțarea Domnului a avut loc la 40 de zile după Învierea sa. Această eveniment este menționat în Evangheliile după Marcu, Luca și Faptele Apostolilor. Răstignirea lui Iisus pe cruce este văzută ca un act de sacrificiu suprem în creștinism. Sângele său este considerat a fi o jertfă pentru păcatele umanității. În această lumină, Paștele devine o sărbătoare a recunoștinței pentru sacrificiul divin care a adus salvarea.

Conform Evangheliei după Luca, înălțarea a avut loc la Betania, iar Isus Hristos a condus apostolii spre o zonă în afara orașului, unde s-a înălțat la cer în timp ce aceștia priveau. După ce Isus Hristos a fost ridicat la cer, doi bărbați îmbrăcați în haine albe s-au arătat apostolilor și le-au spus că Isus Hristos va reveni în același mod cum a plecat la cer.

Conform Faptelor Apostolilor, înălțarea a avut loc pe Muntele Măslinilor, situat la est de Ierusalim. Isus Hristos a stat de vorbă cu apostolii săi, le-a dat porunci și apoi s-a înălțat la cer înaintea ochilor lor, ascuns de o norișoară. În timp ce Isus Hristos se înălța la cer, doi bărbați îmbrăcați în haine albe s-au arătat apostolilor și le-au spus că Isus Hristos va reveni în același mod cum a plecat la cer.

Înălțarea Domnului este sărbătorită de către creștinii ortodocși și catolici în a 40-a zi după Paște și marchează finalul perioadei de prezență fizică a lui Isus Hristos pe pământ și începutul împlinirii promisiunii sale că va trimite Duhul Sfânt asupra apostolilor săi.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.