Apostolii lui Iisus Hristos. Nu există multe informații cu privire la carierele sau meseriile apostolilor lui Iisus Hristos înainte de a deveni ucenicii lui. Cu toate acestea, unele tradiții creștine și comentatori biblici au speculat că anumiți apostoli ar fi putut avea anumite meserii.

De exemplu, se crede că apostolul Petru, fratele lui Andrei, era pescar înainte de a-l întâlni pe Iisus. În evanghelii, Iisus îl cheamă pe Petru și pe fratele său să îl urmeze și le promite că îi va face „pescari de oameni”. După crucificarea și învierea lui Iisus, apostolul Petru a continuat să pescuiască și să își câștige existența astfel.

De asemenea, apostolul Matei, numit și Levi, este menționat în evanghelii că era vameș înainte de a fi chemat de Iisus să fie ucenicul său. Alți apostoli, cum ar fi Iacov, fiul lui Zebedee și fratele lui Ioan, sunt considerați că au fost pescari înainte de a deveni ucenici.

Toma, numit şi „Geamăn”, era născut în Pansada, cetatea Galileei şi se îndeletnicea cu pescuitul. Toma a decis să renunţe la viaţa sa şi să se alăture lui Iisus după ce a ascultat cuvintele acestuia. Iuda Tadeul a fost fratele lui Iacov cel Tânăr şi, se pare, că se îndeletnicea cu agricultura. Cu toate acestea, nu toți apostolii au fost menționați ca având meserii sau ocupații anterioare. De exemplu, nu se cunoaște meseria sau ocupația lui Iuda Iscarioteanul înainte de a fi ales de Iisus ca apostol.

Ce s-a întâmplat cu apostolii lui Iisus după moartea lui?

După moartea lui Iisus Hristos, apostolii săi au jucat un rol important în răspândirea creștinismului în întreaga lume. Ei au predicat și au învățat despre viața și învățăturile lui Iisus, iar multe dintre predicile și scrierile lor au fost ulterior incluse în Noul Testament al Bibliei.

Iată câteva informații despre ce s-a întâmplat cu apostolii după moartea lui Iisus:

 • Petru a fost crucificat cu capul în jos în Roma, la cererea sa, deoarece a considerat că nu era demn să fie ucis în același mod ca Iisus.
 • Andrei a fost crucificat pe o cruce în formă de X, numită crucea lui Sfântul Andrei, în orașul Patras, Grecia.
 • Iacov, fiul lui Zebedee a fost decapitat la Ierusalim, de către regele Irod Agripa I, în jurul anului 44 d.Hr.
 • Ioan a trăit mai mult decât oricare dintre ceilalți apostoli și a murit de bătrânețe în jurul anului 100 d.Hr., la Efes, Turcia.
 • Filip a fost crucificat la Hierapolis, Turcia.
 • Toma a fost ucis în India.
 • Matei a fost ucis prin decapitare în Etiopia.
 • Iacov, fiul lui Alfeu, se crede că a fost crucificat în Egipt.
 • Simon, se crede că a fost crucificat în Persia sau Armenia.
 • Iuda Tadeul, se crede că a fost crucificat în Mesopotamia.
 • Iuda Iscarioteanul, l-a trădat pe Iisus și apoi s-a sinucis prin spânzurare.

Acestea sunt doar câteva exemple ale a ceea ce s-a întâmplat cu apostolii după moartea lui Iisus, dar există multe alte povești și tradiții legate de viețile lor și de modul în care au contribuit la răspândirea creștinismului.

Foto: antena3.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.